Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Vreau să-l văd pe Messi plângând"! Scenariul incredibil la care visează un fost star al Braziliei

Nicu Savin

Actualizat 09/12/2022 la 16:28 GMT+2

Brazilia și Argentina s-ar putea duela într-o semifinală de vis la Cupa Mondială din Qatar. Fred, om cu 39 de meciuri și 18 goluri pentru Selecao, a dezvăluit că speră să vadă acest duel în Qatar și că Brazilia se va impune. Fostul atacant al lui Lyon nu s-a rezumat doar la asta și a dezvăluit că ar vrea să-l vadă pe Messi în lacrimi după acel meci.

Messi si dispera per un'occasione mancata in Argentina-Australia - Mondiali 2022

Credit imagine: Getty Images

Brazilia și Argentina sunt printre favoritele Cupei Mondiale din Qatar, însă în marea finală va fi maxim una dintre ele. Cele două forțe din America de Sud vor juca astăzi în sferturile de finală, iar dacă ambele vor câștiga se vor duela într-un meci colosal în prima semifinală a turneului final.
Șansele la un super-duel între naționalele lui Messi și Neymar sunt semnificative. Brazilia dă piept cu Croația în sferturi, iar Argentina întâlnește Olanda, formațiile sud-americane fiind cotate cu prima șansă.
O confruntare Brazilia - Argentina în semifinalele Mondialului ar opri cu siguranță lumea în loc cele două țări. Rivalitatea dintre ele este una istorică și toată lumea ar vrea să vadă un asemenea duel pe cea mai importantă scenă a fotbalului.

Fred visează la o semifinală Brazilia - Argentina în Qatar și ar vrea să-l vadă pe Messi plângând

Brazilianul Fred, fost internațional al Selecao (29 de meciuri și 18 goluri), a recunoscut că și-ar dori ca Brazilia să se califice în finala Cupei Mondiale după o victorie în fața Argentinei. Fostul atacant al lui Lyon (2005-2009) nu s-a ferit să afirme că ar vrea să-l vadă pe Messi plângând după meci, o declarație care cu siguranță i-a adus mulți dușmani în Țara Tango-ului.
"Vreau o semifinală Brazilia-Argentina. Vreau haos, frământări. Vreau să-l văd pe Neymar jubilând și pe Messi plângând", a spus Fred pentru TV Globo, un post de televiziune din țara sa.
Brazilia și Argentina nu s-au mai întâlnit la Cupa Mondială de 32 de ani. În 1990, în Italia, naționala lui Maradona câștiga cu 1-0 în optimile de finală printr-un gol marcat de Caninggia în minutul 81. Înainte de Copa del Mondo, cele două mari rivale s-au mai duelat de alte 3 ori la Cupa Mondială: 2-1 pentru Brazilia în 1974, 0-0 în 1978 și 3-1 pentru Brazilia în 1982. Toate acele 3 confruntări au avut loc în faza grupelor (prima sau a doua).
Așadar, o eventuală semifinală Brazilia - Argentina în Qatar ar fi cel mai important meci jucat vreodată între cele două echipe la un Campionat Mondial. Ultima dispută cu miză uriașă între marile rivale din America de Sud a avut loc în vara anului trecut, când Argentina a câștigat Copa America după o finală cu Brazilia, scor 1-0, chiar în fieful naționalei Selecao, pe celebrul Maracana din Rio de Janeiro.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo