Darijo Srna este poate cel mai reprezentativ jucător din istoria lui Șahtior Donetsk. Croatul a jucat la formația ucraineană timp de 15 ani, fiind o piesă de bază în cea mai glorioasă perioadă din istoria clubului. Srna a plecat de la Donetsk în 2018, jucând în ultimul sezon al carierei la Cagliari, dar a revenit la gruparea sa de suflet peste doar un an, ocupând funcția de Director Tehnic.
În iulie 2020 a devenit Director Sportiv, dar activitatea sa a fost perturbată acum de războiul declanșat de Rusia în Ucraina. Din păcate, pentru Srna nu este o experiență nouă ceea ce se întâmplă acum în Ucraina. Pe când era doar un copil, Srna a trăit pe viu ororile războiului din Yugoslavia, de care și-a amintit instant în momentul declanșării conflictului armat de pe teritoriul Ucrainei.
Srna a oferit un interviu presei din Ucraina și a povestit că a fost extrem de afectat de ceea ce se întâmplă în această țară. În calitate de oficial al celor de la Șahtior, croatul a trebuit să le ofere asistență străinilor care activează la clubul din Donbas, pentru ca aceștia să părăsească de urgență Ucraina.
Ukrainian Premier League
Campionatul de fotbal din Ucraina a fost încheiat! "Niciun titlu nu va fi atribuit!" Anunțul oficial
27/04/2022 LA 09:55
Citește și:

Darijo Srna i-a mulțumit lui Ceferin pentru ajutorul acordat pentru scoaterea străinilor din Ucraina

Srna a ținut să-i mulțumească pe această cale lui Aleksander Ceferin, președintele UEFA, care a ajutat enorm gruparea din Donetsk în acest demers.
"Când am auzit prima sirenă, automat m-am întors cu 25-30 de ani în urmă, la războiul din Balcani. Aveam aproximativ 50 de persoane în hotel: toți brazilienii cu familiile lor, antrenorul De Zerbi și staff-ul său și trei croați. Cu excepția ambasadelor Israelului și Portugaliei, nimeni nu ne-a oferit ceva anume. Jucătorii erau disperați și nu știau ce să facă.
L-am sunat pe domnul Ceferin și am plâns la telefon. Mi-a fost greu să văd fotbaliștii și familiile lor neajutorate plângând. Ceea ce a făcut pentru noi a fost cea mai mare victorie a lui. Este un om grozav și cel mai mare ambasador al fotbalului. Datorită acestui fapt, străinii de la Șahtior sunt deja acasă.", a spus Srna, citat de sport.ua.
Jucătorii brazilieni de la Șahtior, precum și cei de la Dinamo Kiev au ajuns în România înainte de a pleca spre țările lor. Aceștia au petrecut o noapte la Mogoșoaia, unde au fost vizitați de Mircea Lucescu, revenit și el în țară după începutul războiului din Ucraina.
Liga
Ancelotti, laude la adresa fundașului pe care l-a împrumutat de la Șahtior! "Are un potențial uriaș"
17/04/2022 LA 09:32
Fotbal
Cum încearcă Ucraina să ajungă la CM din Qatar! Dezvăluirea făcută de Mircea Lucescu
06/04/2022 LA 16:36