În mandatul cu numărul 5 la Dinamo, Mircea Rednic a condus echipa în 12 meciuri. Cu el pe banca tehnică a echipei, "câinii" au câștigat un singur joc, au obținut trei remize și au pierdut opt partide. Chindia Târgoviște a fost singura echipă învinsă de Dinamo în mandatul lui Mircea Rednic.
Ieri, conducerea din Ștefan cel Mare a decis să îl demită, o hotărâre total surprinzătoare, care a scindat Dinamo, în sensul în care suporterii îl voiau în continuare, văzându-l ca singurul capabil să redreseze situația.
CITEȘTE ȘI:
Premier League
Un fost mare fotbalist, dezvăluiri inedite despre Ronaldo: "Ne era rușine să încercăm ce făcea el"
ACUM 7 MINUTE
DINAMO, ÎN SITUAȚIE CRITICĂ, DUPĂ DEMITEREA LUI REDNIC! MIRCEA LUCESCU: "NU ȘTIU DACĂ SE MAI SALVEAZĂ!"

De ce a fost dat afară Rednic de la Dinamo

Rezultatele dezamăgitoare și penultimul loc ocupat în clasament la final de 2021 au fost un argument în decizia oficialilor lui Dinamo, dar nu cel decisiv.
Principalul motiv e legat de faptul că vestiarul nu este unul unit, iar Rednic e văzut principalul vinovat pentru acest lucru. Poreclit "Strâmbul", antrenorul nu ar fi reușit să păstreze o atmosferă bună în vestiar, lucru de care s-au plâns mai mulți jucători. De altfel, tehnicianul nu s-a ferit să îi critice public dur pe propriii fotbaliști, alt lucru care a dezamăgit. Dinamo e într-o situație limită, iar faptul că antrenorul a dat tot timpul vina pe jucători a adus mai multă presiune și mai puțină încredere în rândul acestora. Evident, cei mai mulți dintre fotbaliști au demonstrat că nu merită să poarte tricoul alb-roșu, dar un antrenor ar trebui să aibă mai mult tact și să nu îi demanteleze la înfrângeri, așa cum s-a întâmplat. În egală măsură, Rednic a lăsat de înțeles, atacându-și jucătorii, că el nu are vreo vină. Conducerea ar fi vrut ca tehnicianul să își asume din responsabilități, nu să găsească mereu țapi ispășitori.
Al doilea lucru decisiv în demiterea "Puriului" a fost legat de declarațiile date după partida cu Farul, ultimul din acest sezon. "Nu mi se pare corect ca unui apărător de la Dinamo să îi strecori mingea printre picioare. La Dinamo nu se poate așa ceva. Sunt obligat să schimb și voi schimba. De-acum sunt răspunzător 100%! Ai 5.000 pe lună, n-ai jucat la Iași, vii la Dinamo și te ridiculizează Ganea. A ieșit în repriza a doua pentru că spunea că nu mai are aer, a intrat răcit. Am 4 atacanți, un singur gol au dat, Ivanosvki, și ăla din penalty, care nu se pune. O să plece mulți jucători, 14", anunțat Rednic.
Tehnicianul nu doar că a dat acele declarații fără să se consulte cu cei din conducere, dar șefii au fost deranjați că pe lista "indezirabililor" erau foarte multe nume aduse chiar de antrenor. Măcar pentru aceste eșecuri, Rednic e văzut responsabil.
Cosmin Matei, Steliano Filip, Nica, Dudea, Crețu, Moldoveanu, Neicuțescu și Mihaiu sunt fotbaliștii pe care Rednic voia să îi dea afară, iar acum, după plecarea lui, mulți vor primi în continuare șanse. Practic, dintre jucătorii aduși de el, Rednic dorea să îi păstreze doar pe Carp, Espinosa și Kainourgios.

Dinamo a vrut să stopeze "sarabanda transferurilor", odată cu demiterea lui Rednic

Pe lângă faptul că și-a arătat nepriceperea când a adus jucători mult sub nivelul Ligii 1 (e adevărat, în contextul în care bugetul i-a limitat opțiunile), debarcarea acestora nu a fost văzută cu ochi buni de conducători și din alt punct de vedere. S-ar fi creat iar haos la echipă cu venirile, iar formația ar fi devenit omogenă abia în stagiunea viitoare, probabil. Chiar dacă mulți dintre fotbaliștii actuali sunt corigenți la capitolul fotbal, măcar s-au creat anumite relații de joc între ei, astfel că există o șansă pentru salvare. În eventualitatea unor noi transferuri în masă, s-ar fi pornit de la "0" și până ca echipa să devină omogenă ar fi trecut prea mult timp, lucru considerat extrem de periculos de șefi, în perspectiva menținerii în prima Ligă.
Nu în ultimul rând, conducerea s-a simțit vizată de declarațiile lui Rednic, care, în momentul în care a acceptat să se întoarcă, știa bine situația de la club. E o altă delimitarea a antrenorului de Dinamo ca întreg, o altă fugă de responsabilitate și de mutat atenția către greșelile altora.
"Acum se va reduce bugetul aproape la jumate, mereu când vine Rednic se reduce bugetul", a mai spus tehnicianul după partida cu Farul.
Rednic semnase pe 1 octombrie un contract până la finalul sezonului, după demiterea italianului Dario Bonetti, în urma eşecului cu FCSB (0-6).Mircea Rednic (59 ani) este antrenorul cu care Dinamo a câştigat ultimul titlu de campioană în România, cu 14 ani în urmă, în 2007.În cariera sa, Rednic a câştigat 5 trofee, două titluri de campion în România, cu Rapid (2003) şi cu Dinamo (2007), Cupa României cu Rapid (2002), Supercupa României cu Rapid (2003) şi ultimul titlu cucerit, acum 10 ani, Cupa Azerbaidjanului cu Hazar Lankaran (2011).
Premier League
Un meci al lui Arsenal din Premier League, anchetat! Suma uriașă care s-a pariat pe un avertisment
ACUM 2 ORE
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
ACUM 2 ORE