FCSB este lider în Liga 1, înaintea derby-ului cu Dinamo. Forma excelentă a echipei lui Toni Petrea a ridicat mai multe semne de întrebare în cadrul clubului din "Ștefan cel Mare".
UPDATE / Fanii lui Dinamo nu se lasă! FC Dinamo București solicită în mod oficial test anti-doping pentru meciul de mâine! A fost deja depus documentul: "Dinamo va solicita control Anti-doping înaintea meciului de mâine (miercuri, n.r.), în acest sens s-a făcut o cerere la Agenția Naționala Antidoping (ANAD). Dinamo pregătește foarte atent jocul împotriva rivalilor de la FCSB, o eventuală victorie ar aduce echipa antrenată de Ionel Gane aproape de pozițiile de play-off.
Nu este prima dată când se solicită control anti-doping la meciurile contra celor de la Fcsb, în trecut existând numeroase controverse publice privind modul în care preparatorii fizici ai celor de la FCSB au pregătit meciurile", se arată în anunțul făcut de Radio Dinamo 1948.
Premier League
Thomas Frank, extrem de nemulțumit după înfrângerea cu United: "I-am distrus în prima repriză"
ACUM O ORĂ

Dinamo - FCSB | Suporterii-acționari DDB au solicitat un control anti-doping în tabăra "roș-albaștrilor"

Potrivit surselor Eurosport, suporterii-acționari din programul DDB (Doar Dinamo București) au solicitat Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD) un control în tabăra FCSB-ului, pentru a fi siguri că jucătorii lui Petrea nu folosesc substanțe interzise de regulament, care le pot oferi un avantaj fizic în timpul meciurilor.
Testul respectiv ar putea fi efectuat mâine, la baza de antrenament a FCSB-ului, de la Berceni.

Dinamo - FCSB | Cea mai drastică pedeapsă pe care o riscă o echipă, într-un caz de dopaj

Potrivit regulamentului ANAD, cea mai drastică pedeapsă pe care o riscă o echipă găsită vinovată pentru dopaj este reprezentată de pierderea punctelor și descalificarea din Liga 1. Acest deznodământ ar putea apărea numai în cazul în care mai mult de 2 jucători sunt testați pozitiv cu substanțe interzise de regulament, primite cu acordul clubului, ci nu în mod independent (așa cum s-a întâmplat în cazul celor 3 jucători de la Astra Giurgiu: Alexandru Ioniță II, Takyuki Seto și Kehinde Fatai).
De asemenea, regulamentul prevede că orice jucător testat pozitiv cu substanțe interzise va fi suspendat din fotbal pe o perioadă care poate ajunge până la 4 ani, în funcție de tratamentul folosit, modul de administrare și dozaj.
"În situația în care mai mult de 2 membri ai unei echipe sportive sunt găsiți vinovați de una dintre încălcările prevăzute la articolul 2, alineatul 2 în perioada unei manifestări sportive, organizatorul competiției, pe lângă sancțiunile aplicate individual sportivilor implicați, va sancționa echipa respectivă cu descalificarea și pierderea punctelor", se arată în regulamentul Agenției Naționale Anti-Doping.
Înaintea derby-ului din "Ștefan cel Mare", FCSB se află pe primul loc în Liga 1, cu un punct avans față de urmăritoarea CFR Cluj. De cealaltă parte, Dinamo ocupă poziția a 9-a, la 3 puncte în spatele playoff-ului, după 20 de etape.

Dinamo - FCSB | Sebastian Colțescu, delegat la centrul derby-ului din "Ștefan cel Mare"

Aflat în centrul unui scandal de rasism de proporții în luna decembrie, Sebastian Colțescu va conduce la centru derby-ul dintre Dinamo și FCSB, din etapa a 21-a a Ligii 1. Acesta va fi cel de-al treilea meci arbitrat de Colțescu, după scandalul de la Paris.
Ion Crăciunescu a dezvăluit că nu înțelege cum a fost luată această decizie din partea CCA, având în vedere problemele recente ale lui Colțescu, importanța meciului din "Ștefan cel Mare" și lista lungă de arbitri FIFA care ar fi putut conduce derby-ul de mâine seară.
De amintit că Sebastian Colțescu a fost scos de pe lista FIFA la finalul anului trecut, însă nu din cauza scandalului de la meciul PSG - Istanbul Bașakșehir, din Champions League. La ora actuală, UEFA investighează evenimentele petrecute pe Parc des Princes, în urma cărora Colțescu a fost acuzat de rasism.
"Nu, dar nu mai există niciun fel de logică. Eu mă uit la delegări. Văd unii arbitri care arbitrează foarte bine și apoi nu-i mai văd, dispar.
Văd unii care fac niște greșeli cât Casa Poporului, deci nu din alea de care ne spune domnul Vassaras, că numai dacă te uiți de 10 ori, le vezi. Nu, e clar. Și primesc etape la rând.
Dacă îl scoți pe Colțescu de pe lista FIFA și ai 7 arbitri FIFA, de ce nu dai un arbitru FIFA la un Dinamo - FCSB? Acesta nu poate să fie decât un meci de prim rang, cum sunt și cele cu Craiova și cele cu CFR Cluj. Păi sunt vreo 4-5 echipe care, când joacă între ele, nu poți să le arbitrezi decât cu un arbitru FIFA", a declarat Ion Crăciunescu, pentru Digisport.
https://i.eurosport.com/2021/02/01/2983035.jpg
Fotbal
Arsenal vrea un jucător de la Juventus, dar italienii se lasă greu! Cerințele lui Allegri
ACUM 3 ORE
Liga
Fotbalistul dorit de 3 cluburi din Anglia pune condiții pentru a-și prelungi contractul cu Barcelona
ACUM 3 ORE