Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ioniță a dezvăluit cum a ajuns să primească vitamine intravenos: "A venit în vestiar și ne-a rugat!"

Cosmin Cioboata

Publicat 02/02/2021 la 12:18 GMT+2

Alexandru Ioniță (26 de ani) a vorbit în detaliu despre scandalul de dopaj de la Astra Giurgiu. Atacantul a fost suspendat provizoriu de ANAD după ce a fost surprins în ce primea vitamine în mod intravenos la o clinică din București, alături de alți doi coechipieri: Takayuki Seto și Kehinde Fatai.

Alexandru Ioniță

Credit imagine: Instagram

Alexandru Ioniță, Takayuki Seto și Kehinde Fatai au apărut în fotografiile postate de o clinică privată din București, în luna septembrie a anului trecut, în timp ce primeau vitamine intravenos.
Problema este că acest tip de tratament este interzis, iar Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) s-a autosesizat, demarând o anchetă. Ioniță a ajuns să dea declarații în fața ANAD și a recunoscut că a folosit metodele interzise, iar acum Astra riscă să fie exclusă in Liga 1, conform regulamentului.
Ioniță a recunoscut toate acuzațiile în timpul procesului de pe 14 ianuarie, iar acum speră la o suspendare redusă. Verdictul final ar putea fi dat pe 4 februarie, la următoarul termen anunțat de comisia ANAD.

Ioniță a dezvăluit cum a ajuns să primească vitamine intravenos, alături de Fatai și Seto

Într-un interviu oferit pentru Gazeta Sporturilor, Alexandru Ioniță a povestit cum a ajuns să primească vitamine intravenos. Atacantul de 26 de ani a dezvăluit că i-a făcut o favoare lui Fatai, a cărui soție lucrează ca asistentă la clinica respectivă, unde s-a realizat tratamentul interzis de regulament:
"Fatai a venit în vestiar și a spus că soția lui s-a angajat la o clinică din București. Și că ne roagă să mergem să facem vitamine, pentru reclamă, pentru imunitate. Asta se întâmpla pe 15 sau 16 septembrie. A întrebat cine vrea să meargă, să îl ajute, să facă vitamine. Nimeni din vestiar nu a spus că nu e voie în venă sau mai mult de 100 ml. Nici când au venit cei de la ANAD să ne interogheze nu am știut ce am făcut greșit! Nu realizam, nu am fost vreodată instruit că nu am voie.
Am vorbit în vestiar, am spus că «hai că te ajut». Și Taka (n.r. - Takayuki Seto) a fost de acord. Am mers la clinică noi 3, doar noi am putut merge la ora la care a spus Fatai că se poate. Era și soția lui Fatai acolo, cred că era asistentă. Nu am cerut prea multe detalii, am vrut doar să ajut, nu mă gândeam că este interzis.
Mi-aș fi dorit să îmi spună oricine că nu am voie, nu aș fi făcut niciodată așa ceva. Sau nu aș fi permis să fie postate imaginile pe Instagram. Ei au intrat într-o cameră separată, de lângă, unde erau două paturi. Eu am intrat în una unde era doar un pat. Mi s-a spus că este vitamina B, C și Magneziu. Am plătit 250 RON, cu 50% reducere.
Au fost două flacoane și o seringă de Magneziu făcute după. Nu am știut cantitatea. Seringa de Magneziu a fost în cantitate mai mică și direct introdusă în branulă. Dânsele au venit și ne-au făcut poze. Ne-au întrebat înainte, nu am văzut o problemă", a declarat Alexandru Ioniță, pentru gsp.ro.

Ioniță speră la o suspendare de maximum 8 luni: "Altfel mă angajam șofer pe camion!"

Ioniță speră la o suspendare de maximum 8 luni, după ce și-a recunoscut greșeala în fața comisiei ANAD. Atacantul Astrei a dezvăluit că dacă ar fi fost nevoit să stea departe de fotbal timp de 4 ani (pedeapsa maximă), atunci s-ar fi angajat ca șofer pe camion, la fel ca tatăl său:
"Consider că merit 6-8 luni de zile de suspendare maximum. Cu tot cu suspendarea de până acum. Adică încă 2 și 4 luni. Asta sper să primesc. Realist cred că o să fie undeva la un an, poate un an și două luni, dar mă gândesc că se mai pot face proceduri după, poate recurs, să mai scadă din pedeaspă. Nu merit să stau atât.
Din luna august sunt neplătit. Nu au voie să ne plătească de pe 30 septembrie, în perioada de suspendare. Mă descurc, am familia aproape, avem o legătură foarte strânsă.
Am mers singur la proces, am făcut o declarație pe proprie răspundere, am spus ce s-a întâmplat atunci și în perioada de când a început suspendarea provizorie. Am spus că îmi pare rău și am realizat că am greșit, că nu am fost vreodată instruit și nu am participat la vreo ședință legată de doping. Și că sper să primesc clemență. Dacă era să fiu suspendat 4 ani, mă angajam cu tata pe camion, că el asta face", a mai spus Alexandru Ioniță.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo