Alexandru Ioniță, Takayuki Seto și Kehinde Fatai, au apărut în fotografiile postate de o clinică privată în septembrie, în timp ce primeau vitamine intravenos. Problema este că acest tip de tratament este interzis iar agenția antidopping (ANAD) s-a autosesizat, demarând o anchetă.
Ioniță a ajuns să dea declarații în fața ANAD și a recunoscut că a folosit metodele interzise iar Astra riscă acum să fie exclusăd in Liga 1, conform informațiilor Gazetei Sporturilor.

Alexandru Ioniță a recunoscut că s-a dopat

Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40
Pe 14 ianuarie Ioniță s-a prezentat la un nou termen la comisia de audieri de la ANAD. El a refuzat să participe la primele două termene, dar acum, fiind suspendat în continuare, Ioniță a ales să colaboreze cu cei de la ANAD în speranța că va primi o pedeapsă mai ușoară, el având doar 26 de ani și mulți ani de carieră în față.
Astfel, pedeapsa sa ar putea fi redusă cu 75%. Pentru că a colaborat cu anchetatorii, el va primi, cel mai probabil o suspendare de doar 12-15 luni.
Astra are, în aceste condiții, șanse mari să fie exclusă din Liga 1. Pe 4 februarie va fi următorul termen al cazului iar atunci ANAD va anunța și verdictul. Legea antidopping prevede că Astra va fi exclusă dacă cei trei fotbaliști vor fi găsiți vinovați.
În situația în care mai mult de 2 membri ai unei echipe sportive sunt găsiți vinovați de una dintre încălcările prevăzute la articolul 2, alineatul 2 în perioada unei manifestări sportive, organizatorul competiției, pe lângă sancțiunile aplicate individual sportivilor implicați, va sancționa echipa respectivă cu descalificarea și pierderea punctelor. Constituie încălcări ale reglementărilor antidoping: utilizarea sau tentativa de a utiliza o substanță interzisă sau o metodă interzisă
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11