Balonul de Aur 2021 a creat polemici nu doar în privința câștigătorului (Messi, cu o a doua jumătate de an foarte slabă s-a impus în fața lui Lewandowski, care a jucat la cel mai înalt nivel tot anul), dar și al nominalizaților.
Concret, procedura pentru întocmirea clasamentului e simplă. Specialiștii France Footbal au desemnat cei mai buni 30 de fotbaliști din 2021, pentru ca apoi 180 de jurnaliști din toată lumea să voteze. Se dau 6 puncte pentru primul loc, 4 pentru al doilea, pentru ca apoi fiecare loc următor (3, 4 și 5) să descrească de la 3 la 1.
Lista de 30 a conținut și fotbaliști care, poate, nu ar fi meritat să se afle acolo, mai ales că unii jucători care au reușit performanțe notabile în 2021 nu au fost selectați pentru "finală". Dintre aceștia, probabil cele mai sonore nume sunt cele ale lui Edouard Mendy și Lorenzo Insigne.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
ACUM 16 ORE
Au fost însă prezenți pe listă jucători care nu i-au convins deloc pe jurnaliști, astfel că doi dintre aceștia nu au obținut vreun punct. Este vorba de Cesar Azpilicueta (Chelsea/Spania) și Luka Modric (Real Madrid/Croația). Primul a intrat în finala de 30 ca urmare a faptului că e căpitanul lui Chelsea, dar cu siguranță că putea fi altcineva în locul lui, mai ales că ibericul joacă foarte rar în acest sezon, sub Tuchel. În ceea ce îl privește pe Modric, probabil inerția a contat foarte mult, croatul fiind câștigătorul trofeului în 2018. În prezent, însă, nu impresionează și, ca atare, s-a regăsit într-o situație ingrată: ca și în cazul lui "Azpi" niciunul dintre cei 180 de ziariști nu l-a văzut între cei mai buni 5 din lume în 2021.
Clasamentul primilor 10 pentru Balonul de Aur 2021
CITEȘTE ȘI
"SINCER, NU MAI ÎNȚELEG NIMIC!". CEA MAI SINCERĂ REACȚIE, DUPĂ CE MESSI L-A ÎNVINS PE LEWANDOWSKI

Chelsea, printre performerele galei "Balonul de Aur 2021"

Chelsea a fost performera galei pentru Balonul de Aur 2021. Pe lângă Jorginho, clasat pe 3 în cursa pentru cel mai râvnit premiu individual, "albaștrii" au avut alți 4 jucători între primii 30 cei mai buni din lume.
Edouard Mendy s-a clasat pe locul secund în cursa pentru titlul de cel mai bun portar (Yashin Trophy), acolo unde s-a impus Donnarumma, campion european cu Italia.
Chelsea a primit totuși titlul de cel mai bun club din lume în 2021. Perfect justificat, după cucerirea Ligii Campionilor și după parcursul din acest sezon de Premier League, când e prima în cel mai puternic campionat al lumii.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/29/3262799.png
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
IERI LA 06:24
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
IERI LA 05:17