După ce a reușit să îl aducă pe Meunier, de la PSG, gratis, belgianul aflându-se la final de contract cu formația care domină autoritar campionatul din Hexagon, Dortmund dă o altă lovitură. Daily Mail anunță că formația germană s-a înțeles cu Birmingham pentru puștiul de 16 ani, Jude Bellingham. În schimbul lui, formația din Bundesliga va plăti o sumă impresionantă, judecând după vârstă: 20 de milioane de euro.
Dortmund a înțeles că, pentru a-i pune probleme lui Bayern, trebuie să investească în tineri de mare viitor, care în câțiva ani să ajungă fotbaliști de clasă mondială, și nu se dezice de acest obiectiv. Dacă în stagiunea prezentă, Favre a avut la dispoziție mai mulți jucători sub 21 de ani pe care s-a bazat constant - Zagadou, Hakimi, Sancho, Reyna sau Haaland -, din sezonul viitor stafful tehnic îl va putea crește și pe unul dintre cei mai talentați fotbaliști ai Europei.

Bellingham va semna cu Dortmund pe 29 iunie

Premier League
Ronaldo s-a accidentat din nou. United tremură în așteptarea verdictului medicilor
14/01/2022 LA 09:16
Mutarea nu este încă oficializată, pentru că fotbalistul nu are deocamdată dreptul să își pună semnătura pe un contract profesionist până nu va împlini 17 ani. Acest lucru se va întâmpla pe 29 iunie.
Interesant e că la Birmingham, puștiul minune câștiga doar 145 de lire/săptămână, în timp ce Dortmund i-a oferit un salariu incredibil pentru vârsta sa: 60.000 de lire/săptămână. Nemții au fost nevoiți să meargă atât de departe cu oferta salarială (de 413 ori mai mare decât cea avută la Birmingham) pentru a fi siguri că nu îl ratează, în condițiile în care Manchester United îl curta la rândul ei extrem de insistent.
Oficialii clubului anticipează că Jude Bellingham va avea un parcurs similar cu Jadon Sancho, adus de la City când încă nu spunea mare lucru în fotbal. Starul englez a devenit între timp unul dintre cei mai buni tineri jucători din lume, United dorind să achite pentru transferul lui peste 100 de milioane de lire.
Potrivit ESPN, Dortmund l-a urmărit pe tânărul mijlocaș (care este extrem de versatil, putând evolua atât în benzi, cât și în centrul liniei mediene) de peste un an, iar când a aflat că United l-a invitat pe jucător împreună cu părinții la Carrington, pentru a îl convinge să semneze, a decis să facă o ofertă de nerefuzat.
Bellingham este un adevărat "puști minune", reușind deja să strângă 33 de apariții în tricoul lui Birmingham. În acest sezon, a marcat de 4 ori și a dat 3 pase decisive pentru coechipierii săi.
Premier League
Zvonurile privind plecarea lui Ronaldo de la Manchester United, desființate! "Nu e stilul lui"
12/01/2022 LA 10:23
Fotbal
Surpriză în topul CIES al celor mai scumpi fotbaliști din lume! Pe ce loc e Mbappe și cine conduce
06/01/2022 LA 13:51