Într-un interviu acordat pentru Gazeta Sporturilor, Helmuth Duckadam a rememorat perioada de dinaintea meciului care l-a făcut celebru, finala Cupei Campionilor Europeni din 1986. Fostul portar al Stelei a admis că se confrunta cu probleme de sănătate în acea perioadă și doar datorită unui verdict greșit al medicilor a putut juca în finala cu Barcelona.
Duckadam a menționat că severea de anevrism, boală pe care dacă medicii ar fi descoperit-o mai repede, aceștia l-ar fi oprit de la a juca meciul care l-a făcut ulterior celebru în toată lumea.
"Înainte cu câteva luni de Sevilla aveam amorțeli la brațul drept, dar îl scutaram și îmi reveneam. Am fost atunci la Spitalul Militar și mi-au făcut investigații. Medicina nu era evoluatăși toți au zis că am reumatism. Nimeni nu s-a gândit ca am un anevrism! După finală si terminarea campionatului am plecat acasă. Am sarbatorit pe malul Mureșului. Dimineața. cum s-a depus roua, am alunecat pe iarbăși am pus mâna în pământ. Atunci cheagul de sânge s-a deplasat unde artera era mai subțire și a blocat-o. Am avut dureri groaznice, mi s-a albit brațul.", a declarat Duckadam pentru Gazeta Sporturilor.
Romanian Liga I
Universitatea Craiova s-a calificat în Conference League, după o victorie cu FC Botoșani, cu 2-0
ACUM O ORĂ

Helmuth Duckadam putea rata finala de la Sevilla

Fostul mare portar al Stelei a recunoscut că a avut o mare șansă după acel accident, pentru că lucrurile putea fi mult mia grave: "Am avut noroc că doctorul din comuna Șemlac și-a dat seama de gravitate și m-a trimis la Arad. Am avut șansa să dau peste medici fantastici. L-au anunțat inclusiv pe secretarul de partid de la Arad, care a sunat la Ministerul Apărarii. Ministrul Milea și cu Ilie Ceaușescu au trimis un avion.
A fost norocul meu, atunci m-au dus la București unde m-a așteptat generalul Candea, Dumnezeu să-l odihnească! A venit special din concediul de odihnă de la Alexandria să mă opereze. Oricum eu am avut noroc că anevrismul meu nu s-a descoperit înainte de finală, pentru că nu mai puteam să joc."
https://i.eurosport.com/2020/12/22/2959880.jpg
Fotbal
Reacția lui Klopp după zvonurile privind transferul lui Mane! "Nu mi-ar putea păsa mai puțin"
ACUM 5 ORE
Ligue 1
"Mbappe va face istorie!" Ronaldinho, convins că starul lui PSG este cel mai bun jucător din Franța
ACUM 5 ORE