Echipa națională de fotbal a României a disputat la începutul acestei luni 4 meciuri contând pentru sezonul 2022/23 al Ligii Națiunilor. "Tricolorii" au reușit o singură victorie, 1-0 cu Finlanda, în celelalte partide înregistrând 3 înfrângeri, 2-0 și 0-3 cu Muntenegru și 1-0 cu Bosnia și Herțegovina.
În urma acestor rezultate, naționala României a coborât până pe locul 54 în clasamentul FIFA, fiind la doar 3 poziții de cea mai slabă clasare din istorie, înregistrată în 2012.
În aceste condiții, președintele Federației Române de Fotbal a anunțat că echipa națională și-ar putea schimba din nou staff-ul tehnic din toamnă. Răzvan Burleanu a declarat că va fi luată o decizie în ceea ce-l privește pe Edi Iordănescu după ultimele partide din Liga Națiunilor, retururile cu Finlanda și Bosnia și Herțegovina.
Liga Națiunilor UEFA
Edi Iordănescu a explicat de ce România a fost învinsă în primele meciuri din Liga Națiunilor
13/07/2022 LA 15:23
"Pe ordinea de zi am avut și raportul directorului tehnic, Mihai Stoichiță, și al selecționerului Edward Iordănescu, cu privire la activitatea loturilor naționale. Pentru săptămâna viitoare a fost convocată o ședință a Comisiei Tehnice, unde va fi prezent și selecționerul primei reprezentative. Acesta va prezenta un raport de activitate, dar și propunerile de intervenție. Va fi și un raport al selecționerului de la Under 19.
L-am asigurat pe Eduard Iordănescu de toată susținerea noastră în ceea ce privește acest proces de reconstrucție la nivelul primei reprezentative. Ne-am asumat niște obiective mult mai mari.
Am agreat ca, la finalul lunii septembrie, să avem o nouă întâlnire de Comisie Tehnică, unde va avea loc un nou raport de activitate. Atunci se va lua o decizie în ceea ce privește continuarea contractului cu Edi Iordănescu sau nu.
Avem nevoie de un selecționer care crede că această echipă națională poate fi reclădită, care poate să contribuie la rezultate mai bune. Avem nevoie și de rezultate.
Ca să fiu sincer, cred că e mai bine că s-a întâmplat acum, în Liga Națiunilor, ca să identificăm toate zonele de intervenție pe care trebuie să le acoperim", a declarat Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă.
Citește și:

CONDIȚIILE PUSE DE EDI IORDĂNESCU PENTRU A CONTINUA LA NAȚIONALĂ

Selecționerul a avut, după cele 4 partide de la începutul acestei luni, o întâlnire cu reprezentanții Federației Române de Fotbal, în care a discutat despre continuarea colaborării.
Potrivit informațiilor Eurosport, Edi Iordănescu a cerut să fie lăsat să refacă complet națională și să meargă pe scheletul echipei U21 a lui Mirel Rădoi.
De asemenea, antrenorul a dorit să promoveze în lotul de seniori fotbaliști care evoluează în prezent în formația de tineret, iar apoi din contractul său au fost scoase clauzele privind obiectivele de clasare la final de campanie.
De cealaltă parte, oficialii FRF, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, au cerut un plan de organizare a echipei naționale pentru următoarea campanie de calificare.
Rămâne de văzut dacă echipa va arăta mai bine la duelurile din toamnă sau dacă reprezentații forului național se vor vedea puși în situația de a căuta un nou selecționer.
CINE AR TREBUI SĂ FIE SELECȚIONERUL ROMÂNIEI?

PROGRAMUL URMĂTOARELOR ETAPE DIN LIGA NAȚIUNILOR

  • 23 septembrie 2022: Bosnia și Herțegovina - Muntenegru (ora 21:45), Finlanda - ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 26 septembrie 2022: Muntenegru - Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA - Bosnia și Herțegovina (ora 21:45)
Liga Națiunilor UEFA
Care este starea de spirit a lui Edi Iordănescu după debutul în Liga Națiunilor! "Se va ridica"
26/06/2022 LA 14:16
Liga Națiunilor UEFA
Ce variantă ar putea avea România după Edi Iordănescu! "Ne limităm mult aria de selecție"
20/06/2022 LA 08:20