Ladislau Boloni nu a ajuns încă la o înțelegere cu reprezentanții FRF pentru a prelua echipa națională. În aceste condiții, oficialii forului s-ar gândi să ia din nou în considerare variantele Adrian Mutu și Edi Iordănescu pentru banca tehnică a României.
În această dimineață, fostul antrenor al celor de la FCSB a spus că el se consideră pregătit să devină selecționer, având experiență în Liga 1, unde a obținut rezultate foarte bune atât la CFR Cluj, cu care a câștigat un titlu, cât și pe banca roș-albaștrilor.
Edi Iordănescu a punctat că echipa națională are nevoie de un antrenor puternic și a spus că este conștient că FRF are variante mai experimentate decât el, numindu-i, printre alții, pe Gică Hagi, Cosmin Olăroiu sau Mircea Lucescu.
Fotbal
Edi Iordănescu, vehement după primele meciuri la națională! Ce le-a transmis fotbaliștilor
05/05/2022 LA 09:40
"Foarte multe nu pot comenta. Nu mă lansez în astfel de piste. Am discutat, an văzut că au păstrat anumite discuții cu Loți Boloni. În momentul de față, nu știu stadiul discuțiilor. Am avut discuții exclusiv din străinătate în ultima perioadă. Eu nu am ofertă de la Federație.
Rănit e mult spus. Orice antrenor își dorește să fie prima soluție. E altă încredere, susținere. Este și un sentiment de mândrie. Nu las sentimentele să îmi dicteze deciziile. Există un prim val de antrenori. Mă gândesc la Dan Petrescu, Gică Hagi, Mircea Lucescu, Cosmin Olăroiu sau Răzvan Lucescu. Sunt unii care au 20-30 de ani înaintea mea.
Nu există critic mai mare în ceea ce mă privește. Sunt acolo în vârful generației. Am mai mult de 10 ani de când antrenez. Merg spre 300 de meciuri în Liga 1. Am antrenat CFR și FCSB, am un titlu câștigat. Am acumulat o anumită experiență care mă ajută. Mă gândesc că echipa națională are nevoie de un selecționer puternic. Poate într-o zi voi fi eu", a declarat Edi Iordănescu la Pro X.
Citește și:

PLANUL FRF DACĂ BOLONI NU DĂ UN RĂSPUNS CÂT MAI CURÂND

Echipa națională de fotbal a României a rămas fără selecționer la finalul lunii noiembrie. În ultimele săptămâni, FRF s-a orientat asupra lui Ladislau Boloni, pe care Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au încercat să-l convingă să ocupe postul de selecționer după plecarea lui Mirel Rădoi.
Antrenorul nu a oferit încă niciun răspuns, cele două părți mai având de pus la punct câteva clauze contractuale. Potrivit presei din România, Boloni ar trage de timp în speranța că va primi o ofertă de la o echipă din Europa sau din Golf.
Această tergiversare i-ar nemulțumi pe oficialii Federației Române de Fotbal. Potrivit Digi Sport, șefii FRF s-ar gândi să revină asupra variantelor Adrian Mutu și Edi Iordănescu. Fostul antrenor al celor de la FC U Craiova a fost considerat multă vreme principalul favorit pentru postul de selecționer, în timp ce cu tehnicianul care s-a despărțit recent de FCSB reprezentanții forului au purtat câteva discuții de principiu.
După plecarea lui Mirel Rădoi de la cârma echipei naționale a României, FRF i-a avut în vizor și pe Gică Hagi, Răzvan Lucescu sau Dan Petrescu, însă niciunul nu a dorit să dea curs unei oferte pentru a deveni selecționer.
Fotbal
Anghel Iordănescu a comentat debutul lui Edi la națională: "E nepermis, nu e ce ne doream!"
31/03/2022 LA 20:05
Fotbal
România continuă să coboare în clasamentul FIFA! Locul ocupat de naționala lui Edi Iordănescu
31/03/2022 LA 14:24