Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Andre Onana a confirmat că pleacă de la Ajax! Unde va juca goalkeeperul din sezonul viitor

Nicu Savin

Publicat 28/02/2022 la 17:36 GMT+2

Andre Onana a declarat că aventura sa la Ajax Amsterdam se va termina la finalul acestui sezon. Conform renumitului jurnalist italian Fabrizio Romano, portarul nigerian a semnat deja cu Inter.

Coppa d'Africa 2021 (gennaio 2022): il portiere camerunense Andre Onana durante Gambia-Camerun (Getty Images)

Credit imagine: Getty Images

Andre Onana a revenit pe teren la finalul lui 2021, după drastica suspendare pentru dopaj primită la începutul anului trecut. În ianuarie, portarul a jucat pentru Camerun la Cupa Africii, unde echipa antrenată de Toni Conceicao a câștigat finala mică, iar apoi a revenit la Ajax, pentru care a bifat ieri primul meci de campionat din acest sezon (1-2 cu Go Ahead Eagles).
Contractul lui Onana cu Ajax expiră la finalul acestei stagiuni și așa cum presa internațională anunțase de ceva vreme, nigerianul nu va continua la gruparea olandeză din vară. Onana a confirmat acest lucru, lăsând să se înțeleagă că nici clubul nu a mai dorit să-i prelungească contractul.
"Este dreptul meu să nu semnez un nou contract. Am făcut o treabă grozavă pentru acest club atâția ani și cred că timpul meu s-a încheiat la Ajax. Toată lumea e responsabilă pentru că nu am semnat un nou acord.", a spus Onana.
Citește și:

Onana a semnat cu Inter

Conform reputatului jurnalist italian Fabrizio Romano, specializat în transferuri, Andre Onana ar fi semnat deja cu Inter. Campioana Italiei îi caută un înlocuitor lui Samir Handanovic, ajuns la 37 de ani, iar camerunezul este văzut varianta ideală.
În aceste condiții, e aproape sigur că Ionuț Radu va pleca de la Inter din sezonul viitor, fiind greu de crezut că românul va accepta statutul de al 3-lea portar.
Onana a ajuns în 2010 la Academia Barcelonei, dar nu a apucat să joace la echipa mare a catalanilor. În 2015, Ajax l-a cumpărat pentru numai 150.000 de € și în câțiva ani Onana a devenit unul dintre cei mai apreciați portari din lume.
Chiar dacă suspendarea pentru dopaj a fost o frână imensă în cariera sa, Onana are toate șansele să revină la forma care l-a consacrat, având doar 25 de ani. Deși plecarea sa de la Ajax este un lucru cert, Erik Ten Hag a declarat că se va baza pe serviciile portarului până la ultimul meci din acest sezon.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo