Marc Overmars a adus un mare prjudiciu de imagine pentru el însuși și pentru clubul Ajax Amsterdam. Fostul mare jucător a fost constrâns să demisioneze din funcația de Director Sportiv al "lăncierilor" după ce mai multe angajate ale clubului s-au plâns că au primit "mesaje nepotrivite" de la oficial. A devenit clar că era vorba despre hărțiure sexuală, astfel că Overmars nu a avut de ales și a plecat pe ușa din spate de la Ajax.
Dar asta nu e totul. Presa olandeză a dezvăluit că Overmars ar fi încasat 1,25 milioane de € cu numai o zi înainte ca scandalul să fie făcut public. Suma respectivă ar fi un bonus care i se cuvenea oficialului după ce-și prelungise contractul cu Ajax până în 2026.
Citește și:
Fotbal
Ten Hag, final de eră la Ajax. El este antrenorul desemnat să îi ducă mai departe munca la Amsterdam
12/05/2022 LA 09:06

Overmars ar putea fi obligat să returneze banii

Chiar dacă banii au intrat în conturl lui Overmars, olandezii de la RTL Nieuws susțin că acesta ar putea fi obligat să returneze suma. Ajax a refuzat să aibă o reacție oficială pe acest subiect, dar Errol Keyner, director adjunct al Asociației Acționarilor, consideră că Overmars ar trebui să ramburseze urgent banii. În caz contrar, Keyner cere ca ceilalți conducători să fie aspru pedepsiți.
"Nu îmi pot imagina că Ajax nu a inclus o clauză conform căreia bonusul trebuie să fie rambursat în anumite circumstanțe. Dacă nu este cazul, mai mulți oameni ar trebui să plece de la club", a spus Keyner.
Fostul mare atacant de bandă a evoluat pentru Ajax în perioada 1992 - 1997, cucerind trei titluri și Champions League. Arsene Wenger a făcut totul să îl transfere la Arsenal, unde a câștigat un titlu și o Cupă a Angliei. Ultimul mare club la care a evoluat Overmars a fost Barcelona (în perioada 2000-2004).
La nivel internațional, a strâns 86 de selecții pentru Olanda, marcând de 15 ori. Overmars este căsătorit și are doi copii.
Bundesliga
Bayern a rezolvat primul transfer pentru sezonul 2022/23! Sportivul a efectuat deja vizita medicală
06/05/2022 LA 12:01
Bundesliga
Cine e fotbalistul care trebuie să-l facă uitat pe Lewandowski! Bayern i-a găsit înlocuitor
26/04/2022 LA 11:51