Danezii au început meciul de pe stadionul Parken din Copenhaga în forță, reușind să deschidă scorul în minutul 2 prin Poulsen, care a șutat pe jos, de la marginea careului. Fotbalistul a reușit astfel, în secunda 99, al doilea cel mai rapid gol din istoria Campionatului European, fiind depășit doar de Dmitry Kirichenko, care a înscris după doar 65 de secunde în meciul dintre Rusia și Grecia, de la Euro 2004.
În minutul 10, partida a fost întreruptă după ce jucătorii au trimis mingea în afara careului, oprindu-se pe teren și aplaudând alături de toți suporterii prezenți în tribune. În acest mod i-a fost adus un omagiu decarului Danemarcei, Christian Eriksen, care s-a prăbușit pe gazon în minutul 42 al meciului dintre Danemarca și Finlanda, după ce a suferit un infarct.
Cupa Mondială FIFA
Tensiune în lotul Belgiei, după eșecul cu Maroc! De Bruyne, ținta unor săgeți din partea unul coleg
27/11/2022 LA 16:16
Danezii au intrat la pauză cu avantaj minim pe tabelă, însă în repriza secundă nu au mai reușit să lege mai nimic. În minutul 55, după o fază excepțională creată de Lukaku, mingea a ajuns la Kevin De Bruyne, care i-a pasat lui Thorgan Hazard, cel care a restabilit egalitatea cu un șut de la marginea careului mic.
După aproximativ un sfert de oră, De Bruyne și-a dus echipa în avantaj, șutând puternic de la marginea careului la colțul scurt și obținând a doua victorie a Belgiei la Euro 2020.
În acest moment, Belgia, care este lider în clasamentul grupei B, cu 6 puncte, a obținut deja calificarea în optimile Euro 2020. Singura echipă care a mai reușit să se califice deja în următoarea fază a competiției este Italia, care a câștigat primele două meciuri de la turneul final, cu Turcia și Elveția, cu 3-0.
Ultimele meciuri din grupa B sunt programate luni, 21 iunie, de la ora 22:00, când Belgia înfruntă Finlanda la Sankt Petersburg, iar Rusia joacă împotriva Danemarcei la Copenhaga.
Cupa Mondială FIFA
De Bruyne a explicat cearta cu Alderweireld din meciul cu Canada: "Da, asta mă frustrează"
25/11/2022 LA 12:53
Cupa Mondială FIFA
Un coleg de-al lui Kevin De Bruyne are doar cuvinte de laudă la adresa mijlocașului lui Man. City
16/11/2022 LA 14:54