Articol scris de Ștefan-Toma
Prezent în postura de jucător și căpitan la EURO 2000, ultimul Campionat European câștigat de Franța, Didier Deschamps știe cât de important este compartimentul median în lupta pentru trofeu. Alături de Viera și Zidane, Deschamps a dus lupta la mijloc în finala contra Italiei pentru trofeul EURO 2000. Dacă din postura de jucător, actualul manager al Franței știe foarte bine cum este să ridici deasupra capului trofeele de Campion European și Campion Mondial, din postura de antrenor a reușit doar ridicarea trofeului de Campion Mondial, dar a fost foarte aproape și de trofeul de Campion European, în finala pierdută împotriva Portugaliei la EURO 2016.
La EURO 2020, vicecampioana europeană, Franța este favorita numărul 1 pentru câștigarea trofeului. Cu o arie de selecție foarte mare, Didier Deschamps a ales să se bazeze contra Germaniei la mijloc pe tridentul Paul Pogba-N'Golo Kanté- Adrien Rabiot.
Bundesliga
Cristiano Ronaldo s-a lovit de primul refuz după despărțirea de United! Clubul care i-a închis ușa
IERI LA 13:32

Mijlocul Franței a impresionat cu Germania

Paul Pogba
Forma din finalul sezonului trecut de la Manchester United începea să-i sperie pe francezi în perspectiva EURO 2020. Fostul jucător de la Juventus a strălucit în meciul Germania – Franța și a avut nu mai puțin de trei statistici impresionante: 12 mingi recuperate, 13 dueluri câștigate și 4 faulturi suferite. Penultima sa pasă, la golul anulat al lui Benzema, a arătat adevărata sa valoare. De la începutul meciului, chiar de la încălzire, Pogba a arătat dorința de a face un meci bun.
N'Golo Kanté
Nu mai este o surpriză, micuțul mijlocaș a lui Chelsea a avut strălucirea obișnuită și în acest prim joc disputat de francezi. A reușit constant să recupereze balonul, cu ajutorul acestei științe a plasării de care dă dovadă în fiecare reprezentație a sa. Prima repriză a fost cel mai activ jucător de pe teren: cele mai multe pase încercate (29), cele mai multe pase reușite (25) și cele mai multe atingeri (41). Și, bineînțeles, cei mai mulți kilometri parcurși în întreaga întâlnire: 11,76.
Adrien Rabiot
În prima repriză, Rabiot a reușit 22 din cele 23 de pase încercate (96%), cel mai bun procent reușit de un jucător în prima parte a jocului. A fost aproape de dublarea avantajului francezilor, în a doua repriză, când a lovit stâlpul porții nemților, în timp ce Manuel Neuer părea bătut. Mijlocașul lui Juventus a demonstrat în acest meci că a crescut enorm și s-a maturizat. Acum știe să-și joace rolul și să-și aducă aportul într-un meci de acest tip, ceea ce justifică decizia lui Didier Deschamps de a-l prefera ca titular, în locul lui Tolisso.
Cu meciul de aseară, Franța a legat o serie de 6 meciuri fără înfrângere împotriva Germaniei: patru victorii și două egaluri. Cel care a marcat aseară autogolul prin care Franța a câștigat, Mats Hummels, este și cel care a marcat în ultima victorie a Germaniei, 1-0 în sferturile Campionatului Mondial din 2014.
Pentru campioana mondială urmează partida cu Ungaria, sâmbătă, de la ora 16:00. Un succes i-ar asigura în proporție de 90% calificarea în optimi, dar și locul ocupat e important. Pentru că locul secund din "grupa morții" va întâlni în prima fază eliminatorie Anglia, în contextul în care Kane&Co și-ar câștiga grupa.
Cupa Mondială FIFA
Deschamps a făcut lumină în cazul lui Benzema! Ce șanse are atacantul să revină la Mondial
IERI LA 12:26
Cupa Mondială FIFA
Mbappe a fost la un pas de naționala Camerunului! Motivul pentru care a ajuns să joace pentru Franța
IERI LA 19:31