Euro 2020 ar putea însemna doborârea mai multor recorduri, ediția care se dispută în 12 țări diferite putând să rămână în istorie drept una cu totul și cu totul specială.
Cristiano Ronaldo este unul dintre fotbaliștii care ar putea să stabilească noi recorduri la Euro 2020. Portughezul va deveni, în primul minut jucat pentru echipa națională în această vară, singurul jucător prezent la 5 turnee finale ale Campionatului European. Ronaldo deține și recordul de victorii obținute de-a lungul timpului la Euro, 11, alături de Andres Iniesta și Cesc Fabregas, iar în cazul unui succes în fața Ungariei, ar putea ridica ștacheta.
În plus, tot starul în vârstă de 36 de ani poate deveni cel mai bun marcator al Campionatelor Europene, în acest moment fiind la egalitate cu Michel Platini, cu câte 9 reușite fiecare. De remarcat, însă, că francezul le-a înscris în doar 5 meciuri, în timp ce Ronaldo a avut nevoie de 21 de partide pentru a-i egala recordul.
Fotbal
Cursa pentru Balonul de Aur are un favorit uriaș! Messi, cotat cu aceleași șanse ca... Bonnuci
24/05/2022 LA 07:23

Bellingham și Kozlowski se luptă pentru un record

La Euro 2020 ar putea fi doborâte și două recorduri impresionante. Jude Bellingham și Kacper Kozlowski se luptă pentru a deveni cei mai tineri fotbaliști din istoria turneului final. Niciunul dintre ei nu a împlinit încă 18 ani și în momentul în care vor fi trimiși pe teren vor intra în istorie. Pentru a fi cel mai tânăr fotbalist de la Euro, Bellingham are nevoie ca polonezul să nu fie folosit deloc la acest turneu final, în condițiile în care Kozlowski este mai tânăr cu 109 zile decât jucătorul lui Gareth Southgate.
De asemenea, la această ediție a Campionatului European, ar putea fi doborât și recordul pentru cel mai tânăr marcator de la Euro, care îi aparține elvețianului Johan Vonlanthen, care a marcat în meciul cu Franța, din iunie 2004, pe când avea doar 18 ani și 141 de zile.
Această ediție a Euro ar putea stabili și un nou record în ceea ce privește cele mai multe goluri marcate la un turneu final. La Campionatul European din 2016 au fost marcate până acum cele mai multe goluri, 108, Franța și Olanda fiind echipele naționale care au reușit, de-a lungul timpului, să înscrie cele mai multe goluri (13) la un singur turneu final.

Alte recorduri care ar putea fi doborâte

Cea mai mare diferență de scor: Până acum, Franța (vs. Belgia în 1984), Danemarca (vs. Iugoslavia în 1984), Olanda (vs. Iugoslavia în 2000) și Suedia (vs. Bulgaria în 2004) sunt singurele care au reușit să câștige la o diferență de 5 goluri. La Euro 2020, Ungaria pare una dintre echipele care ar putea încasa mai multe goluri, făcând parte dintr-o grupă de coșmar, alături de Franța, Germania și Portugalia.
Cea mai lungă serie de lovituri de departajare: Recordul este de 18 lovituri de la 11 metri, stabilit de partidele Cehoslovacia - Italia, de la Euro 1980, și Germania - Italia, de la ediția din 2016 a Campionatului European.
Cea mai rapidă eliminare: Recordul îi aparține francezului Eric Abidal, care a fost eliminat după doar 24 de minute în meciul cu Italia, de la Euro 2008.
Cel mai mic număr de spectatori la un meci: Recordul datează din 1960, când au fost prezenți 19.740 de spectatori. De remarcat, însă, că acum prezența suporterilor în tribune este condiționată de restricțiile cauzate de pandemia de coronavirus.
Cel mai mare număr de spectatori la un meci: Recordul este de 79.115 spectatori, aceștia fiind prezenți pe stadionul Santiago Bernabeu, la meciul dintre URSS - Spania, de la Euro 1964. Acest număr ar putea fi depășit la meciurile din semifinalele și finala Euro 2020, care se vor disputa pe Wembley, accesul publicului urmând a fi permis fără vreo restricție, ceea ce înseamnă că audiența maximă ar putea fi de 90.000 de persoane.

Două premiere în meciul inaugural de la Euro 2020

Meciul dintre Turcia și Italia cu care a fost deschis turneul final al Euro 2020 a stabilit două premiere istorice. În primul rând, a fost pentru prima dată în istoria Campionatelor Europene când primul gol al turneului final a fost înscris de un fotbalist în propria poartă, fiind vorba despre autogolul lui Demiral, din minutul 53.
În al doilea rând, meciul de pe Stadio Olimpico a fost primul disputat vreodată de Italia într-un turneu final de Campionat European, în care 'Squadra Azzurra' a înscris 3 goluri. Italienii nu mai reușiseră până acum să înscrie mai mult de două goluri pe meci în această fază a competiției continentale.
Premier League
Cristiano Ronaldo, în planurile lui Ten Hag! Ce așteptări are antrenorul de la starul lui United
23/05/2022 LA 12:42
Premier League
Ronaldo, mesaj sugestiv cu privire la viitorul său! Cum a comentat venirea lui Ten Hag la Man United
14/05/2022 LA 08:56