Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Două premiere istorice în meciul inaugural de la Euro 2020! Ce a reușit Italia pentru prima dată la turneul final

Bianca Dumitru

Actualizat 12/06/2021 la 08:21 GMT+3

Turcia și Italia au inaugurat spectacolul de la Euro 2020, la Roma. Primul meci de la turneul final al Campionatului European s-a încheiat cu victoria fără probleme a italienilor, scor 0-3, meci care a stabilit și două premiere istorice.

Italy's players celebrate Italy's forward Ciro Immobile's goal during the UEFA EURO 2020 Group A football match between Turkey and Italy at the Olympic Stadium in Rome on June 11, 2021.

Credit imagine: Getty Images

Partida dintre Turcia și Italia a început într-o manieră deschisă, fotbaliștii lui Roberto Mancini dominând jocul și având cele mai importante ocazii de gol în prima repriză. Turcii nu au pus probleme în atac, nereușind în primele 45 de minute niciun șut pe poartă.
Tabela a fost deblocată după pauză. În minutul 53, Berardi a profitat de un spațiu generos de pe flancul drept, a pătruns în careu, iar Meras a alunecat la momentul potrivit. Berardi nu s-a oprit și a centrat pe jos, iar mingea s-a lovit de Demiral, care venea în viteză spre careu, și a intrat în poartă. Astfel, scorul a fost deschis printr-un autogol, ceea ce a stabilit o premieră pentru că a fost pentru prima dată în istoria Campionatelor Europene când primul gol al turneului final este înscris de un fotbalist în propria poartă.
După acel moment, italienii s-au descătușat și au continuat recitalul. În minutul 66, Barella a beneficiat și el de mult spațiu și a profitat. I-a trimis perfect lui Berardi, iar acesta la rândul său a trimis o pasă lungă pentru Spinazzola. Șutul său a fost respins de Cakir dintr-un unghi dificil, însă mingea a ajuns doar la Immobile care a îndeplinit o simplă formalitate, mărind scorul.
Ulterior, în minutul 79, respingerea slabă a lui Cakir este interceptată de Berardi, iar mingea a ajuns în cele din urmă la Insigne, care a finalizat impecabil pentru a asigura cele trei puncte în contul italienilor. 'Squadra Azzurra' a câștigat astfel cu scorul de 3-0, ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria Campionatelor Europene, Italia nemaireușind până acum să înscrie mai mult de două goluri pe meci la un turneu final al Euro.

Spectacol impresionant în deschiderea Euro 2020

Campionatul European așteptat mai bine de un an a început cu o festivitate de deschidere impresionantă. Spectacolul de pe Stadio Olimpico a inclus un joc fascinant de lumini și sunete, în cadrul căruia fiecare dintre cele 24 de echipe calificate la turneul final a fost reprezentată de câte un balon uriaș.
Imnul Euro 2020, "We Are The People", piesă creată de Martin Garrix, Bono și The Edge, a fost adusă în fața publicului cu ajutorul unui spectacol virtual realizat cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie, pe gazonul de la Roma fiind prezent pentru a le cânta fanilor fotbalului din toată lumea doar Andrea Bocelli, care a interpretat cunoscuta melodie "Nessun dorma".
Astăzi, la Euro 2020 sunt programate 3 partide, primul meci urmând a se disputa de la ora 16:00. Detalii AICI.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo