Christian Eriksen a suferit un infarct sâmbătă seară, în minutul 42 al meciului dintre Danemarca și Finlanda din prima etapă a grupelor Euro 2020, speriindu-și coechipierii și fanii din toată lumea. După Martin Braithwaite, care a vorbit despre cum a trăit acele momente dramatice, și portarul Kasper Schmeichel a comentat acum ce a simțit pe stadionul Parken din Copenhaga.
Goalkeeper-ul danez a declarat că echipa își va juca restul meciurilor de la Euro 2020 în onoarea lui Eriksen, pe care Schmeichel l-a vizitat la spital, punctând că s-a bucurat enorm să-l vadă zâmbind.
"Suntem încă în turneu. Acum trebuie să încercăm să câștigăm meciurile rămase de disputat și să o facem pentru Christian și pentru toți fanii care au stat cu noi și care au fost la fel de neputincioși în situația aceea ca și noi. Nu mă îndoiesc că această echipă are unitatea, puterea de a ieși pe teren și de a face ceva special.
Premier League
Christian Eriksen ar vrea să joace din nou în Champions League! Ce a spus despre viitorul său
16/05/2022 LA 09:22
A fost al naibii de frumos să-l văd pe Eriksen zâmbind și râzând și fiind el însuși, simțindu-l că este acolo. A fost o experiență extraordinară și ceva care m-a ajutat foarte mult", a declarat Kasper Schmeichel pentru presa din Danemarca.

"Nu ar fi trebuit să fim puși să facem asta!"

În această dimineață, tatăl goalkeeper-ului, Peter Schmeichel, a dezvăluit că UEFA i-ar fi amenințat pe cei din naționala Danemarcei că vor pierde meciul cu 3-0 la masa verde în cazul în care nu aleg una dintre cele două variante propuse pentru a disputa cele 50 de minute rămase din partidă. Fostul fotbalist danez a sugerat, astfel, că jucătorii au fost mai degrabă siliți să revină pe teren, în ciuda momentelor dramatice prin care trecuseră și care și-au pus amprenta asupra evoluției lor.
"A fost într-adevăr dorința jucătorilor de a reveni pe teren? Au avut de fapt de făcut o alegere? Eu nu cred... L-ați auzit pe antrenorul echipei cum a spus că regretă că jucătorii au ieșit înapoi pe gazon", a declarat Peter Schmeichel.
La rândul său, portarul naționalei Danemarcei a spus că ar fi fost mai bine ca jucătorii să nu fi fost puși să aleagă în acea seară ce se va întâmpla cu cele 50 de minute rămase din meci, fotbaliștii fiind extrem de afectați de tragedia pe lângă care a trecut coechipierul lor.
"Am fost puși într-o poziție în care nu cred că ar fi trebuit să fim puși. Probabil că era necesar ca cineva de deasupra noastră să fi spus că nu este momentul să se ia o decizie și poate că ar fi trebuit să așteptăm ziua următoare", a adăugat Kasper Schmeichel.
Fotbal
Top 15 fotbaliști ale căror cote de piață au scăzut cel mai mult de la începutul acestui sezon
20/04/2022 LA 06:52
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 31-a din Premier League
05/04/2022 LA 12:07