Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Euro 2020 | "A fost oribil! Nu eram cu mintea la fotbal!" Cum a trăit Braithwaite meciul cu Finlanda

Bianca Dumitru

Publicat 14/06/2021 la 13:32 GMT+3

Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren în prima repriză a meciului dintre Danemarca și Finlanda de la Euro 2020, speriindu-i pe suporterii și coechipierii săi. Braithwaite a vorbit despre ce a simțit în acele momente teribile.

Christian Eriksen of Denmark goes down injured as team mates (L - R) Simon Kjaer, Andreas Christensen, Martin Braithwaite and Thomas Delaney call for assistance during the UEFA Euro 2020 Championship Group B match between Denmark and Finland on June 12, 2

Credit imagine: Getty Images

Christian Eriksen a trecut prin câteva clipe dramatice în finalul primei reprize a partidei dintre Danemarca și Finlanda, din prima etapă a grupelor Euro 2020. Fotbalistul danez s-a prăbușit pe gazon și a fost resuscitat de medici după ce a suferit un infarct, ulterior fiind transportat la spital.
Jucătorii Danemarcei au fost extrem de afectați de modul în care și-au văzut colegul, nemaireușind să se concentreze apoi la meci, așa cum a declarat și selecționerul Kasper Hjulmand.
În această dimineață, Martin Braithwaite a vorbit despre ce a simțit în acele momente dramatice. Fotbalistul Barcelonei a spus că toată echipa se resimte după partida de sâmbătă seara, în care niciunul dintre jucători nu s-a mai putut concentra după reluarea meciului.
"A fost oribil! Încă sunt afectat după cele întâmplate, dar cel mai important lucru este că și-a revenit Christian. Mă simt mai bine pentru că și el se simte bine acum. Sănătatea este cea mai importantă, a fost o experiență oribilă pentru toată lumea.
Mi-e greu să spun cum am ajuns să formăm acel scut uman. Cumva totul a fost natural, am înțeles imediat că trebuie să avem grijă de Christian și am făcut tot ce am putut. A fost ceva unic, sunt mândru de modul în care am reacționat noi, ca echipă.
Nu mai țin minte cum am simțit revenirea pe gazon, cert este că eram cu mintea în altă parte. Nu era cel mai bun moment pentru un joc de fotbal", a declarat Braithwaite pentru presa din Danemarca, citat de Mundo Deportivo.

Danezii au jucat sub amenințarea UEFA?

Fostul mare fotbalist danez Peter Schmeichel a dezvăluit astăzi că UEFA i-ar fi amenințat pe cei din naționala Danemarcei că vor pierde meciul cu 3-0 la masa verde în cazul în care nu aleg una dintre cele două variante propuse (sâmbătă, de la ora 21:30, sau duminică, de la ora 12:00) pentru a disputa cele 50 de minute rămase din partidă.
Tatăl portarului Kasper Schmeichel a sugerat, astfel, că jucătorii au fost mai degrabă siliți să revină pe teren, în ciuda momentelor dramatice prin care trecuseră și care și-au pus amprenta asupra evoluției lor.
"Au spus că fotbaliștii au insistat să joace. Știu că nu ăsta este adevărul. Li s-au dat trei opțiuni. Dar a fost într-adevăr dorința jucătorilor de a reveni pe teren? Au avut de fapt de făcut o alegere? Eu nu cred... L-ați auzit pe antrenorul echipei cum a spus că regretă că jucătorii au ieșit înapoi pe gazon", a declarat Peter Schmeichel.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo