Danemarca a fost învinsă cu 1-0 de Finlanda în debutul la Euro 2020, jucătorii lui Kasper Hjulmand nereușind să se mai concentreze la meci după momentele teribile din finalul primei reprize, când Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon în urma unui stop cardiac, având nevoie să fie resuscitat înainte de a putea fi dus la spital.
Selecționerul danez a declarat, la finalul partidei, că fotbaliștii săi au fost copleșiți de tragedia care ar fi putut să se petreacă sub ochii lor, însă că au ales să termine meciul în aceeași seară, neavând decât două variante de la UEFA.
"Aveam două opțiuni pentru a juca, în această seară (n.r. sâmbătă seară, de la ora 21:30) sau mâine, la ora 12 (n.r. duminică), și toată lumea a fost de acord să joace astăzi. Nu a existat nicio presiune din partea UEFA pentru a juca în această seară... Sincer, cel mai bine a fost să terminăm cât mai repede. Dar nu poți juca un meci cu astfel de sentimente. Am încercat să câștigăm. A fost incredibil că jucătorii au reușit să iasă pe teren și să încerce să joace repriza a doua", a spus Hjulmand.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22

Ce le-ar fi transmis de fapt UEFA danezilor

În această dimineață, fostul mare fotbalist danez Peter Schmeichel a dezvăluit că UEFA i-ar fi amenințat pe cei din naționala Danemarcei că vor pierde meciul cu 3-0 la masa verde în cazul în care nu aleg una dintre cele două variante propuse pentru a disputa cele 50 de minute rămase din partidă.
Tatăl portarului Kasper Schmeichel a sugerat, astfel, că jucătorii au fost mai degrabă siliți să revină pe teren, în ciuda momentelor dramatice prin care trecuseră și care și-au pus amprenta asupra evoluției lor.
"Au spus că fotbaliștii au insistat să joace. Știu că nu ăsta este adevărul. Li s-au dat trei opțiuni. Una era să revină imediat pe teren și să joace ultimele 50 de minute. Alta era de a juca restul meciului a doua zi, de la ora 12:00, iar a treia variantă era de a renunța la a termina partida pe teren și a pierde cu 3-0.
Acum gândiți-vă voi. A fost într-adevăr dorința jucătorilor de a reveni pe teren? Au avut de fapt de făcut o alegere? Eu nu cred... L-ați auzit pe antrenorul echipei cum a spus că regretă că jucătorii au ieșit înapoi pe gazon", a declarat Peter Schmeichel, pentru Good Morning Britain.
Serie A
Christian Eriksen, la un pas de plecarea de la Inter! Unde vrea să joace după infarctul suferit
10/08/2021 LA 15:57
Serie A
Eriksen se întoarce în Italia! Ce urmează pentru fotbalistul care a suferit un infarct la Euro 2020
29/07/2021 LA 06:34