Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon în minutul 42 al meciului de debut al naționalei daneze la Euro 2020, fără să fi intrat în contact cu vreun adversar. Mijlocașul în vârstă de 29 de ani a rămas inconștient pe gazon, sub privirile șocate ale coechipierilor săi, iar medicii au fost nevoiți să îl resusciteze înainte de a-l putea transporta la ambulanță.
Din fericire, încă de aseară, pe rețelele de socializare au venit vești îmbucurătoare, potrivit cărora Eriksen era stabil și conștient, trimițându-le mesaje atât colegilor de la echipa națională, cât și celor de la Inter, care și-au manifestat îngrijorarea. În această dimineață, oficialii Federației Daneze de Fotbal au oferit noi detalii privind starea mijlocașului, care se află în continuare sub supravegherea medicilor.
"În această dimineață am vorbit cu Christian Eriksen, care le-a transmis salutări coechipierilor lui. Starea sa este stabilă, el continuând să fie spitalizat pentru a i se face examinări ulterioare. Echipa și staff-ul echipei naționale a Danemarcei au primit asistență de criză și vor continua să fie aici unul pentru celălalt după incidentul de sâmbătă.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
Vrem să le mulțumim tuturor pentru gândurile bune transmise lui Christian Eriksen, fanilor, jucătorilor, membrilor celor două Familii Regale ale Danemarcei și Angliei, asociaților internaționale de fotbal, cluburilor și așa mai departe.
Îi încurajăm pe toți cei care vor să își trimită gândurile către Federația Daneză de Fotbal, de unde acestea vor fi direcționate către Christian și familia lui", au transmis oficialii

Eriksen, desemnat Omul Meciului

La finalul partidei dintre Danemarca și Finlanda, în ciuda rezultatului istoric obținut de finlandezii calificați în premieră la Euro 2020, UEFA l-a desemnat pe Eriksen Omul Meciului. Forul european a ales astfel să îi aducă un omagiu lui Eriksen, căruia președintele Aleksander Ceferin i-a transmis un mesaj emoționant.
"Fotbalul este frumos, iar Christian îl joacă frumos", a declarat președintele UEFA după ce meciul a fost întrerupt.
Serie A
Christian Eriksen, la un pas de plecarea de la Inter! Unde vrea să joace după infarctul suferit
10/08/2021 LA 15:57
Serie A
Eriksen se întoarce în Italia! Ce urmează pentru fotbalistul care a suferit un infarct la Euro 2020
29/07/2021 LA 06:34