În minutul 42 al meciului dintre Danemarca și Finlanda, Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon, fără să fi intrat în contact cu vreun adversar, și nu a mai putut să se miște. Medicii au intervenit imediat și au făcut tot posibilul pentru a-l resuscita pe mijlocașul danez, despre care se crede că ar fi suferit un infarct.
Eriksen a ajuns apoi la spital, de unde le-a transmis colegilor săi că se simte bine și că este într-o stare stabilă. Partida a putut fi, astfel, reluată, dar danezii nu s-au mai putut concentra la meci, fiind învinși cu 0-1 de Finlanda, calificată în premieră la turneul final al Campionatului European.
La finalul partidei, în ciuda rezultatului istoric obținut de finlandezi pe terenul Danemarcei, UEFA l-a desemnat pe Eriksen Omul Meciului. Forul european a ales astfel să îi aducă un omagiu lui Eriksen, căruia președintele Aleksander Ceferin i-a transmis un mesaj emoționant.
Premier League
Eriksen s-ar putea întoarce în Anglia! Englezii scriu că mai multe cluburi din Premier League îl vor
16/01/2022 LA 06:42

Mesajul lui Ceferin după prăbușirea lui Eriksen

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a transmis un mesaj emoționant imediat după ce Eriksen a fost scos de pe teren pentru a fi transportat la spital.
"Momente de acest fel pun viața în cu totul altă perspectivă. Îi doresc lui Christian o recuperare deplină și rapidă și mă rog ca familia lui să aibă putere și credință.
În aceste momente, unitatea familiei din fotbal este atât de puternică și el și familia sa poartă cu ei urările și rugăciunile tuturor. Am auzit fanii ambelor echipe scandându-i numele. Fotbalul este frumos, iar Christian îl joacă frumos", a spus președintele UEFA.
Serie A
Christian Eriksen se antrenează în Elveția! Unde ar putea ajunge să joace după despărțirea de Inter
29/12/2021 LA 19:36
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22