Italia s-a calificat în optimile Euro 2020 de pe primul loc al grupei A, cu 9 puncte din tot atâtea posibile, stabilind mai multe recorduri importante după meciurile din grupele competiției.
Selecționerul Italiei, Roberto Mancini, a fost lăudat înaintea partidei cu Austria, din optimile Campionatului European. Cei de la The Sun au scris că antrenorul este adevărata vedetă a lotului, punctând că de-a lungul carierei a adunat mai multe trofee decât toți ceilalți selecționeri de la turneul final.
"E adevăratul star al 'Squadrei azzurra'. Sub comanda lui expertă și câștigătoare, o echipă fără vedete internaționale atacă fazele avansate ale Euro. El e cel mai titrat selecționer de la acest turneu. Singur a cucerit mai multe trofee decât ceilalți 23 de antrenori", au notat englezii, referindu-se la cele 13 trofee adjudecate de Mancini.
Liga Națiunilor UEFA
Mancini răsucește cuțitul în rana englezilor! Declarația care îi va înfuria foarte tare pe britanici
24/09/2021 LA 15:23

"A făcut o revoluție!"

La rândul lor, cei de la Daily Mail au scris că antrenorul a reușit să schimbe mentalitatea italienilor: "Mancini este campionul care a schimbat din temelii jocul și mentalitatea Italiei, a făcut o veritabilă revoluție, demonstrând că, într-o țară ancorată în anumite tradiții, există alternativă în a câștiga."
De asemenea, jurnaliștii de la The Guardian s-au declarat convinși că rezultatele înregistrate de Italia la Euro 2020 nu sunt o întâmplare. "E adevărat că nu a întâlnit încă vreo pretendentă la coroana europeană, dar o astfel de serie lungă pozitivă de rezultate nu poate fi rodul unei întâmplări. A venit momentul ca toți să privească azzurrii cu mai multă considerație."
În meciurile din grupele Euro 2020, Italia s-a impus în fața Turciei (3-0), Elveției (3-0) și Țării Galilor (1-0), ajungând la 30 de meciuri fără înfrângere și la 1.055 de minute fără gol primit. În plus, 'Squadra azzurra' și-a câștigat pentru a doua oară în istorie toate meciurile în grupă, reușind acest lucru în premieră după 21 de ani. Precedentul moment în care italienii au făcut asta datează din 2000, când italienii au ajuns în finală.
Meciul dintre Italia și Austria, din optimile Campionatului European, este programat în această seară, de la ora 22:00, și va fi transmis în format LIVE TEXT aici.
Fotbal
Victorie cu borne istorice pentru Mancini și Italia, în preliminariile CM. Polonia - Anglia 1-1
08/09/2021 LA 20:57
Fotbal
2 jucători de la Chelsea, nominalizaţi de UEFA la titlul de jucătorul anului
19/08/2021 LA 15:30