Italia s-a calificat în optimile Euro 2020 de pe primul loc al grupei A, cu 9 puncte din tot atâtea posibile, stabilind mai multe recorduri importante după meciurile din grupele competiției.
Selecționerul Italiei, Roberto Mancini, a fost lăudat înaintea partidei cu Austria, din optimile Campionatului European. Cei de la The Sun au scris că antrenorul este adevărata vedetă a lotului, punctând că de-a lungul carierei a adunat mai multe trofee decât toți ceilalți selecționeri de la turneul final.
"E adevăratul star al 'Squadrei azzurra'. Sub comanda lui expertă și câștigătoare, o echipă fără vedete internaționale atacă fazele avansate ale Euro. El e cel mai titrat selecționer de la acest turneu. Singur a cucerit mai multe trofee decât ceilalți 23 de antrenori", au notat englezii, referindu-se la cele 13 trofee adjudecate de Mancini.
Premier League
Tottenham se pregătește de plecarea lui Conte la PSG! Care sunt cei 3 antrenori de pe lista lui Levy
29/04/2022 LA 15:45

"A făcut o revoluție!"

La rândul lor, cei de la Daily Mail au scris că antrenorul a reușit să schimbe mentalitatea italienilor: "Mancini este campionul care a schimbat din temelii jocul și mentalitatea Italiei, a făcut o veritabilă revoluție, demonstrând că, într-o țară ancorată în anumite tradiții, există alternativă în a câștiga."
De asemenea, jurnaliștii de la The Guardian s-au declarat convinși că rezultatele înregistrate de Italia la Euro 2020 nu sunt o întâmplare. "E adevărat că nu a întâlnit încă vreo pretendentă la coroana europeană, dar o astfel de serie lungă pozitivă de rezultate nu poate fi rodul unei întâmplări. A venit momentul ca toți să privească azzurrii cu mai multă considerație."
În meciurile din grupele Euro 2020, Italia s-a impus în fața Turciei (3-0), Elveției (3-0) și Țării Galilor (1-0), ajungând la 30 de meciuri fără înfrângere și la 1.055 de minute fără gol primit. În plus, 'Squadra azzurra' și-a câștigat pentru a doua oară în istorie toate meciurile în grupă, reușind acest lucru în premieră după 21 de ani. Precedentul moment în care italienii au făcut asta datează din 2000, când italienii au ajuns în finală.
Meciul dintre Italia și Austria, din optimile Campionatului European, este programat în această seară, de la ora 22:00, și va fi transmis în format LIVE TEXT aici.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Jorginho nu și-a revenit după ratarea calificării cu Italia la CM din Qatar! Ce mesaj a postat
01/04/2022 LA 08:02
Premier League
Variantă surprizătoare pentru postul de manager la Manchester United: "Este mai bun decât ten Hag"
26/03/2022 LA 07:43