Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Euro 2020 | "El e adevăratul star la Italiei!" Mancini, lăudat înaintea partidei cu Austria! Ce scrie presa engleză

Bianca Dumitru

Publicat 26/06/2021 la 16:55 GMT+3

Italia luptă pentru un loc în sferturile de finală ale Campionatului European în această seară, de la ora 22:00, în compania Austriei. Înaintea partidei de pe Wembley, Roberto Mancini a fost lăudat de jurnaliștii din Anglia, care îl consideră "adevăratul star" al italienilor.

Roberto Mancini nimmt Änderungen gegen Wales vor

Credit imagine: SID

Italia s-a calificat în optimile Euro 2020 de pe primul loc al grupei A, cu 9 puncte din tot atâtea posibile, stabilind mai multe recorduri importante după meciurile din grupele competiției.
Selecționerul Italiei, Roberto Mancini, a fost lăudat înaintea partidei cu Austria, din optimile Campionatului European. Cei de la The Sun au scris că antrenorul este adevărata vedetă a lotului, punctând că de-a lungul carierei a adunat mai multe trofee decât toți ceilalți selecționeri de la turneul final.
"E adevăratul star al 'Squadrei azzurra'. Sub comanda lui expertă și câștigătoare, o echipă fără vedete internaționale atacă fazele avansate ale Euro. El e cel mai titrat selecționer de la acest turneu. Singur a cucerit mai multe trofee decât ceilalți 23 de antrenori", au notat englezii, referindu-se la cele 13 trofee adjudecate de Mancini.

"A făcut o revoluție!"

La rândul lor, cei de la Daily Mail au scris că antrenorul a reușit să schimbe mentalitatea italienilor: "Mancini este campionul care a schimbat din temelii jocul și mentalitatea Italiei, a făcut o veritabilă revoluție, demonstrând că, într-o țară ancorată în anumite tradiții, există alternativă în a câștiga."
De asemenea, jurnaliștii de la The Guardian s-au declarat convinși că rezultatele înregistrate de Italia la Euro 2020 nu sunt o întâmplare. "E adevărat că nu a întâlnit încă vreo pretendentă la coroana europeană, dar o astfel de serie lungă pozitivă de rezultate nu poate fi rodul unei întâmplări. A venit momentul ca toți să privească azzurrii cu mai multă considerație."
În meciurile din grupele Euro 2020, Italia s-a impus în fața Turciei (3-0), Elveției (3-0) și Țării Galilor (1-0), ajungând la 30 de meciuri fără înfrângere și la 1.055 de minute fără gol primit. În plus, 'Squadra azzurra' și-a câștigat pentru a doua oară în istorie toate meciurile în grupă, reușind acest lucru în premieră după 21 de ani. Precedentul moment în care italienii au făcut asta datează din 2000, când italienii au ajuns în finală.
Meciul dintre Italia și Austria, din optimile Campionatului European, este programat în această seară, de la ora 22:00, și va fi transmis în format LIVE TEXT aici.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo