Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Euro 2020 | Performanță istorică pentru Pedri în meciul cu Croația! A doborât un record stabilit de Rooney în 2004

Bianca Dumitru

Publicat 28/06/2021 la 20:01 GMT+3

Spania și Croația s-au înfruntat în optimile de finală ale Euro 2020 la Copenhaga, pe stadionul Parken. Pedri a fost titular în echipa lui Luis Enrique, stabilind un record impresionant.

Pedri (Spain v Portugal)

Credit imagine: Getty Images

Pedri a fost trimis de Luis Enrique pe teren din primul minut al meciului cu Croația, din optimile de finală ale Euro 2020. În urma titularizării sale, jucătorul Barcelonei a intrat în istoria fotbalului.
Pedri, în vârstă de 18 ani și 215 zile, a devenit cel mai tânăr fotbalist care a fost titular într-un meci din fazele eliminatorii la Campionatele Europene.
Ibericul a doborât, astfel, recordul stabilit în 2004 de Wayne Rooney, care fusese titular în premieră la 18 ani și 244 de zile.

Un alt record pentru Pedri

Tânărul mijlocaș legitimat la Barcelona a mai doborât un record la Euro 2020. În primul meci al ibericilor de la această ediție a turneului final, disputat pe 14 iunie în compania Suediei, Pedri a devenit cel mai tânăr jucător care a evoluat vreodată pentru Spania la un Campionat European.
Fotbalistul lui Luis Enrique nu este, însă, cel mai tânăr jucător din istoria competiției continentale, recordul aparținându-i lui Kasper Kozlowski, care a debutat la Euro 2020 în naționala Poloniei, la vârsta de 17 ani și 246 de zile.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo