Articol scris de Alex Masgras
Portarul celor de la Ajax, vicecampion mondial în 2010 cu Olanda, a recunoscut marți că acum câteva luni nu se aștepta să joace la Campionatul European. Începând sezonul ca rezervă la Ajax, Stekelenburg s-a trezit titular după ce colegul său de la Ajax, Andre Onana, a fost suspendat pentru dopaj.
Norocul l-a urmărit pe goalkeeper-ul olandez și la echipa națională. În mod normal, Cillessen ar fi fost numărul unu în echipa lui Frank De Boer, dar portarul Valenciei a ieșit pozitiv la Covid-19 și va rata astfel turneul final. Tim Krul era o alăt variantă, dar goalkeeper-ul care tocmai a promovat cu Norwich în Premier League nu a impresionat în cantonamentul de pregătire a Campionatului European, astfel că Frank De Boer a mers pe mâna lui Stekelenburg.
Fotbal
Final de coșmar pentru Onana! Portarul lui Ajax revine după suspendarea de 9 luni
29/10/2021 LA 10:57
Astfel, după un sezon în care a ieșit campion cu Ajax, Stekelenburg a devenit și prima opțiune pentru echipa națională:"Adevărul este că dacă îmi spunea cineva la începutul sezonului că voi fi titularul Olandei la Campionatul European, aș fi râs foarte tare. Am avut un sezon bun la Ajax, convocarea vine ca o recompensă pentru mine. Cu două zile înaintea meciului cu Ucraina am știut că voi fi titular. Mă simt bine din punct de vedere fizic, am mai multă experiență. Cu timpul înveți să crezi din ce în ce mai mult în tine", a spus Stekelenburg.
Din lotul actual, Maarten Stekelenburg este singurul jucător care a mai participat la un campionat european, după ce a bifat și turneele din 2008 și 2012.

Olanda, aproape de un pas greșit la primul meci de la EURO

În primul meci al grupei, olandezii au avut emoții în meciul cu Ucraina. Naționala lui Shevchenko a reușit să revină de la 2-0, dar s-a văzut învinsă până la urmă după ce Dumfries a marcat golul victoriei pentru olandezi în minutul 85, scor 3-2. După această victorie, moralul jucătorilor olandezi este unul ridicat: "Întotdeauna e plăcut să câștigi, mai ales că am început turneul cu dreptul, ne dă încredere. Cu Ucraina au fost câteva situații care pot fi îmbunătățite, suntem conștienți de asta. Trebuie să muncim în continuare ca să câștigăm și restul meciurilor", a spus Stekelenburg.
Următorul meci al Olandei se va juca joi, la Amsterdam, împotriva Austriei. Aceștia vin la Amsterdam după victoria de la București împotriva Macedoniei de Nord, scor 3-1. Celălalt meci din grupa C se joacă tot joi, între Ucraina și Macedonia de Nord, la București.
Campionatul European UEFA
Belgia o elimină pe Portugalia, Cehia trece de Olanda! Rezultatele zilei la Euro 2020
27/06/2021 LA 05:05
Campionatul European UEFA
Rusia - Danemarca 1-4, Finlanda - Belgia 0-2! Danezii joacă cu Țara Galilor în optimi, rușii out!
21/06/2021 LA 05:36