Grație golurilor marcate de Demiral, în propria poartă, Immobile și Insigne, Italia a debutat cu o victorie la Euro 2020, remarcându-se drept una dintre favoritele grupei A pentru calificarea în optimile competiției. După meci, Fabio Capello s-a arătat mulțumit de evoluția fotbaliștior italieni, punctând că Mancini beneficiază de un lot extrem de valoros, în care jucătorii de pe banca de rezerve sunt la fel de buni precum titularii.
În plus, legendarul antrenor italian a vorbit și despre fotbaliștii pe care i-a remarcat în partida cu Turcia, spunând că selecționerul a fost inspirat în momentul în care a ales să-l trimită pe teren pe Di Lorenzo în locul lui Florenzi.
"Italia a jucat bine, acum pot continua pe acest drum si, dupa cum a spus antrenorul, chiar il pot imbunatati. Ii vad printre primii patru. Cu aceasta victorie am depasit cel mai mare pericol, cel al debutului. Inlocuitorii sunt mai mult ca oricand egali cu titularii.
Fotbal
Momente emoționante, cu jucători legendari în prim plan! Week-end-ul despărțirilor în fotbalul mare
16/05/2022 LA 11:31
În prima repriză am mers doar pe aripa stângă, în a doua repriză Di Lorenzo a dat în cele din urmă mai multă presiune și pe flancul drept. Locatelli și Jorginho au jucat același joc, niciunul nu a luat inițiativă, singurul care a făcut acest lucru a fost Insigne. Cei mai buni jucători de pe teren, pentru mine, au fost Spinazzola, pentru continuitate și prezență pe teren, și Berardi, care a provocat autogolul lui Demiral și a inventat acțiuni bune", a declarat Fabio Capello, potrivit Corrierre dello Sport.

Reacția lui Mancini după meciul cu Turcia

La rândul său, după meciul cu Turcia, selecționerul Roberto Mancini a declarat că este mulțumit de prestațiile jucătorilor săi, de la care se așteaptă să plimbe mingea foarte repede și în următoarele partide de la Campionatul European.
"Am jucat bine. Știam că nu va fi ușor, fiind și primul meci, dar mai ales pentru că am înfruntat un adversar puternic. Publicul ne-a ajutat foarte mult și a fost crucial pentru noi să plimbăm mingea foarte repede. Trebuie să facem asta în continuare. A fost o noapte frumoasă, sper să mai urmeze și altele. Mai avem drum lung până la Wembley", a declarat Mancini, potrivit TuttoMercatoWeb.
Pentru Italia urmează miercuri, de la ora 22:00, partida cu Elveția, ultimul meci al italienilor din faza grupelor fiind programat duminică, de la ora 19:00, în compania echipei naționale a Țării Galilor.
Astăzi, la Euro 2020 sunt programate 3 partide, primul meci urmând a se disputa de la ora 16:00. Detalii AICI.
Premier League
Tottenham se pregătește de plecarea lui Conte la PSG! Care sunt cei 3 antrenori de pe lista lui Levy
29/04/2022 LA 15:45
Fotbal
Top 15 fotbaliști ale căror cote de piață au scăzut cel mai mult de la începutul acestui sezon
20/04/2022 LA 06:52