Euro 2020 a debutat cu o victorie frumoasă obținută de Italia în fața Turciei, scor 0-3. Golurile de pe Stadio Olimpico au fost înscrise de Demiral, în minutul 53, în propria poartă, Immobile, în minutul 66, și Insigne, în minutul 79.
După meci, selecționerul Roberto Mancini a declarat că este mulțumit de prestațiile jucătorilor săi, de la care se așteaptă să plimbe mingea foarte repede și în următoarele partide de la Campionatul European.
"Am jucat bine. Știam că nu va fi ușor, fiind și primul meci, dar mai ales pentru că am înfruntat un adversar puternic. Publicul ne-a ajutat foarte mult și a fost crucial pentru noi să plimbăm mingea foarte repede. Trebuie să facem asta în continuare. A fost o noapte frumoasă, sper să mai urmeze și altele. Mai avem drum lung până la Wembley", a declarat Mancini, potrivit TuttoMercatoWeb.
Fotbal
Victorie cu borne istorice pentru Mancini și Italia, în preliminariile CM. Polonia - Anglia 1-1
08/09/2021 LA 20:57

Două premiere în meciul inaugural de la Euro 2020

Italienii au avut o evoluție solidă în meciul inaugural cu Turcia, reușind să înscrie 3 goluri pentru prima dată în istoria prezențelor lor la turneul final al Campionatului European. În niciunul dintre cele 38 de partide disputate până acum la Euro, naționala Italiei nu reușise să câștige la o diferență mai mare de două goluri.
În plus, partida dintre Turcia și Italia a intrat în istoria competiției continentale prin autogolul lui Demiral, fiind pentru prima dată în istoria Campionatelor Europene când primul gol al turneului final este înscris de un fotbalist în propria poartă.
Astăzi, la Euro 2020 sunt programate 3 partide, primul meci urmând a se disputa de la ora 16:00. Detalii AICI.
Fotbal
2 jucători de la Chelsea, nominalizaţi de UEFA la titlul de jucătorul anului
19/08/2021 LA 15:30
Campionatul European UEFA
Un fost elev îl distruge pe Mancini, eroul Italiei: "Îl urăsc și am vrut să piardă finala cu Anglia"
18/07/2021 LA 06:19