Finlandezii veneau la meciul cu Rusia știind că au ocazia să scrie istorie. O victorie le-ar fi adus aproape sigur calificarea în premieră în fazele eliminatorii într-un turneu final. În același timp, nordicii erau încă marcați de evenimentele de la meciul cu Danemarca și au ținut să își arate susținerea față de Christian Eriksen purtând tricouri cu mesajul ”Fă-te bine, Christian”.
Deși gândul părea să fie în continuare la meciul cu Danemarca, finlandezii erau conștienți de importanța ocaziei iar încă din primele minute au reușit să marcheze. Golul lui Pohjanpalo a fost anulat însă de VAR pentru un offside milimetric. A fost prima astfel de decizie controversată luată de VAR la acest turneu.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
De acolo înainte însă a fost meciul Rusiei, echipă care a controlat posesia și a dictat ritmul jocului, însă fără să trimită vreun șut pe poartă. Timp de 46 de minute, niciuna dintre echipe nu a reușit să trimită un șut pe spațiul porții.
În cele din urmă, rușii au preluat, meritat conducerea, în prelungirile primei reprize. Miranchuk a deschis scorul printr-un șut trimis impecabil la vinclu din interiorul careului în minutul 45+2.
Repriza a doua a început fără mari evenimente, însă rușii au fost cei care au ratat marile ocazii. Mai întâi Miranchuk a trimis o pasă excelentă pentru nou intratul pe teren Zhimaletdinov. Acesta a încercat să trimită mingea la colțul lung, dar balonul a trecut puțin pe lângă poartă.
Ulterior, tot Rusia a fost cea aroape de gol, însă intervenția salvatoare a portarului Hradecky a menținut diferența de doar un gol pe tabelă.
După acest meci, Belgia, Finlanda și Rusia au câte trei puncte fiecare, iar Danemarca nu are niciun punct. Danezii și belgienii au însă un meci mai puțin. S-ar putea ajunge însă la egalitate totală (trei puncte) după primele două etape în Grupa B.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11