Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rusia obține prima victorie la Euro 2020 după succesul cu Finlanda! Grupa B devine echilibrată

Vlad Dumitrescu

Actualizat 16/06/2021 la 18:25 GMT+3

Rusia a învins Finlanda cu 1-0 grație golului marcat de Miranchuk în al doilea minut de prelungire al primei reprize.

Alexej Miranchuk - Finland vs. Russia

Credit imagine: Getty Images

Finlandezii veneau la meciul cu Rusia știind că au ocazia să scrie istorie. O victorie le-ar fi adus aproape sigur calificarea în premieră în fazele eliminatorii într-un turneu final. În același timp, nordicii erau încă marcați de evenimentele de la meciul cu Danemarca și au ținut să își arate susținerea față de Christian Eriksen purtând tricouri cu mesajul ”Fă-te bine, Christian”.
Deși gândul părea să fie în continuare la meciul cu Danemarca, finlandezii erau conștienți de importanța ocaziei iar încă din primele minute au reușit să marcheze. Golul lui Pohjanpalo a fost anulat însă de VAR pentru un offside milimetric. A fost prima astfel de decizie controversată luată de VAR la acest turneu.
De acolo înainte însă a fost meciul Rusiei, echipă care a controlat posesia și a dictat ritmul jocului, însă fără să trimită vreun șut pe poartă. Timp de 46 de minute, niciuna dintre echipe nu a reușit să trimită un șut pe spațiul porții.
În cele din urmă, rușii au preluat, meritat conducerea, în prelungirile primei reprize. Miranchuk a deschis scorul printr-un șut trimis impecabil la vinclu din interiorul careului în minutul 45+2.
Repriza a doua a început fără mari evenimente, însă rușii au fost cei care au ratat marile ocazii. Mai întâi Miranchuk a trimis o pasă excelentă pentru nou intratul pe teren Zhimaletdinov. Acesta a încercat să trimită mingea la colțul lung, dar balonul a trecut puțin pe lângă poartă.
Ulterior, tot Rusia a fost cea aroape de gol, însă intervenția salvatoare a portarului Hradecky a menținut diferența de doar un gol pe tabelă.
După acest meci, Belgia, Finlanda și Rusia au câte trei puncte fiecare, iar Danemarca nu are niciun punct. Danezii și belgienii au însă un meci mai puțin. S-ar putea ajunge însă la egalitate totală (trei puncte) după primele două etape în Grupa B.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo