La începutul acestei săptămâni, Sergio Busquets a fost depistat pozitiv la coronavirus. A fost singurul fotbalist care a avut rezultat pozitiv la testul efectuat, însă Federația se temea de ce era mai rău, și alți jucători putând fi infectați fără să fi reieșit asta din analizele de laborator.
Temerile oficialilor spanioli s-au adeverit. În această dimineață a fost făcut anunțul privind depistarea pozitivă cu Covid-19 a lui Diego Llorente. Din fericire, însă, niciun alt fotbalist nu a mai avut rezultate pozitive.
Conform anunțului făcut de Federația Spaniolă de Fotbal, cei doi sportivi vor rămâne în lotul lui Luis Enrique, urmând a reveni în echipă după ce vor primi două rezultate negative consecutive la testele pentru coronavirus. Selecționerul a convocat, în plus, alți 6 fotbaliști care au ajuns în cantonament, pregătindu-se separat în aceste zile pentru debutul Campionatului European de fotbal.
Ligue 1
E sau nu Messi accidentat? Precedentul periculos care pune sub semnul întrebării anunțul lui PSG
22/09/2021 LA 08:16
Fotbaliștii care au fost testați pozitiv trebuie să stea în izolare pentru cel puțin 10 zile, ceea ce înseamnă că Busquets și Llorente vor rata cu siguranță partida cu Suedia, din prima etapă a grupelor Euro 2020. De asemenea, este puțin probabil ca cei doi să revină pentru meciul cu Polonia, de pe 19 iunie, dar ei ar putea fi în lot la ultima partidă din grupe, cea cu Slovacia, programată pe 23 iunie.

Probleme cauzate de Covid și pentru Suedia

Marți după-amiază, suedezii au făcut și ei un anunț privind apariția unui caz de coronavirus în rândul jucătorilor de la echipa națională. Dejan Kulusevski a fost testat pozitiv cu Covid-19 după ce a acuzat o stare de răceală. Testul PCR a fost pozitiv, astfel că fotbalistul a intrat în izolare, în timp ce restul echipei se pregătește normal.
Meciul dintre Spania și Suedia, din prima etapă a grupelor Euro 2020, este programat luni, 14 iunie, de la ora 22:00.
Programul complet al partidelor de la Euro 2020 este disponibil AICI.
Liga
Laporta visează la o Barcelona "extraterestră" de sezonul viitor. Cum ar putea arăta echipa
20/09/2021 LA 06:26
Liga Campionilor UEFA
Busquets, întrebat dacă Barcelona poate câștiga Champions League, fără Messi. Răspunsul dat
13/09/2021 LA 14:21