Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Italia e o minune" / "Arată ca un club". De ce Mancini nu crede că squadra azzurra e favorită la Euro

Cristian Mihală

Publicat 17/06/2021 la 08:55 GMT+3

Prima zi a rundei secunde, din faza grupelor, la EURO 2020, s-a încheiat cu victoria Italiei, cu 3-0, în fața Elveției. Cu această victorie, squadra azzurra nu mai poate pierde unul din primele două locuri din grupa A, fiind matematic calificată în faza meciurilor eliminatorii. Italienii sunt în al nouălea cer şi visează la titlul continental, dar Mancini îndeamnă la calm.

Italia-Svizzera, gol di Locatelli

Credit imagine: Getty Images

Italia a dat o oferit o nouă lecţie de fotbal, după ce i-a adminstrat în prima etapă tot un scor de neprezentare Turciei. Contra Elveţiei, au marcat Locatelli, în minutele 26 și 52, și Immobile, în minutul 89.
"Această Italie este o minune", a titrat Gazzetta dello Sport, impresionată de modul în care naţionala se descurcă atât pe plan ofensiv, cât şi defensiv.
"Locatelli este o bijuterie, iar naţionala arată ca un club", a punctat şi Claudio Ranieri, şi el uluit de nivelul arătat de prima reprezentativă.

Mancini, cu picioarele pe pământ, chiar dacă Italia învinge tot la Euro

Mult mai ponderat a fost selecţionerul italienilor, Roberto Mancini, care a analizat partida contra elveţienilor.
"A fost un meci foarte greu, am știut asta de la început. Dar în cele din urmă este o victorie meritată. Am obţinut-o pentru că am intrat montaţi pe teren, am vrut să câștigăm cu orice preț. Elveția este o echipă puternică, în primele minute am avut probleme, apoi am ridicat ritmul şi i-am forțat să facă greșeli. Nu a fost ușor, a fost al doilea joc în câteva zile, băieții au avut puţin timp să se recupereze", a spus tehnicianul.
Căpitanul italienilor, Chiellini, a marcat un prim gol, în minutul 19, însă acesta a fost anulat din cauza unui henț. Cinci minute mai târziu, fundaşul s-a accidentat și a fost schimbat cu Acerbi. Mancini speră să nu fie nimic grav şi apărătorul lui Juve să revină în fazele eliminatorii. Unde Italia s-a calificat deja: are 6 puncte şi, în condițiile în care a mai rămas de jucat un singur meci, se va clasa cel puțin pe locul 2 în grupă, chiar și în condițiile în care pierde ultimul meci, cu Țara Galilor.
"Să sperăm că nu este nimic grav, vom vedea mâine. Ne bucurăm că am obţinut calificarea, dar nu vom face calcule, trebuie să jucăm pentru a câștiga şi următorul meci", a mai spus Mancini.

Ce îi lipseşte Italiei să câştige Euro 2021

Italia nu a mai pierdut din toamna lui 2018, iar în ultimele 10 partide disputate în toate competiţiile nu a primit gol. Startul fulminant de la Euro îi determină pe italieni să viseze, dar Mancini îndeamnă la calm. Squadra azzurra are într-adevăr mult potenţia, însă în condiţiile în care titulari sunt doi jucători de la Sassuolo (Berardi şi Locatelli), experienţa nu e punctul forte al echipei. Sunt naţionale care ştiu să gestioneze mult mai bine presiunea, bazându-se pe fotbalişti campioni europeni, mondiali sau deţinători de Champions League. Din acest punct de vedere, Italia are un handicap în perspectiva fazelor eliminatorii.
"Această echipă are loc să fie îmbunătățită. Mulți jucători sunt încă tineri, nu au jucat încă în cupele europene, nu au aşa multă experienţă. Există echipe naționale care sunt în fața noastră din acest punct de vedere, dar în fotbal se poate întâmpla orice", a mai spus tehnicianul squadrei azzurra.
În cazul foarte probabil în care va câştiga grupa A, Italia va întâlni, pe Wembley, în optimi, ocupanta locului secund din grupa C. "Calculele hârtiei" indică faptul că Olanda va câştiga acea grupă, pentru locul secund urmând a se lupta Ucraina şi Austria.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo