Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Italienii au dezvăluit mesajul pe care Mancini l-a transmis jucătorilor înaintea finalei EURO 2020

Nicu Savin

Actualizat 17/07/2021 la 22:04 GMT+3

Italia a câștigat în urmă cu o săptămână al doilea titlu european din istorie, iar principalul artizan al acestui succes este Roberto Mancini. Întreaga echipă a Italiei a fost subiectul unui documentar, filmat pe parcursul turneului final, care a scos la iveală mesajul pe care selecționerul Squadrei Azzurra l-a transmis jucătorilor săi înainte de finala cu Anglia.

Roberto Mancini

Credit imagine: Getty Images

În ultima perioadă, marile televiziuni sau platforme online realizează filme documentare despre echipe sau sportivi, care încearcă să aducă în casele fanilor cele mai importante momente de pe parcursul unui sezon sau al unui eveniment.
De la începutul și până la sfârșitul Campionatului European, reprezentativa Italiei a fost permanent urmărită de jurnaliștii italieni de la Rai Sport, iar pe baza filmărilor a fost lansat filmul documentar "Sogno Azzurro" (Vis în albastru).

Mancini, mesaj simplu pentru jucătorii Italiei înainte de finala EURO

Documentarul a scos la iveală mai multe momente foarte interesante din vestiarul noii campioane a Europei. Unul dintre acestea a fost mesajul pe care Roberto Mancini l-a transmis jucătorilor înainte de marea finală contra Angliei.
"Nu am nimic să vă spun. Stiți cine sunteți. Nu suntem aici din întâmplare. Suntem stăpânii destinului nostru. Nu arbitri, nu adversarii, nimeni ... Știți ce aveți de făcut", a spus Mancini în vestiar înaintea finalei de pe Wembley, citat de Gazetta dello Sport.
Așadar, se poate observa că nu a fost nevoie de un mesaj războinic pentru ca Mancini să-i motiveze pe jucătorii săi înaintea marelul meci de la Londra. Simplitatea, dar în același timp profunzimea vorbelor sale au fost suficiente pentri a-i face pe "azzuri" să-și lase și ultima picătură de energie pe gazonul de pe Wembley. Tactica lui Mancini a funcționat, iar Italia sărbătorește și acum marele succes de diminica trecută.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo