În ultima perioadă, marile televiziuni sau platforme online realizează filme documentare despre echipe sau sportivi, care încearcă să aducă în casele fanilor cele mai importante momente de pe parcursul unui sezon sau al unui eveniment.
De la începutul și până la sfârșitul Campionatului European, reprezentativa Italiei a fost permanent urmărită de jurnaliștii italieni de la Rai Sport, iar pe baza filmărilor a fost lansat filmul documentar "Sogno Azzurro" (Vis în albastru).

Mancini, mesaj simplu pentru jucătorii Italiei înainte de finala EURO

Liga Națiunilor UEFA
Mancini răsucește cuțitul în rana englezilor! Declarația care îi va înfuria foarte tare pe britanici
24/09/2021 LA 15:23
Documentarul a scos la iveală mai multe momente foarte interesante din vestiarul noii campioane a Europei. Unul dintre acestea a fost mesajul pe care Roberto Mancini l-a transmis jucătorilor înainte de marea finală contra Angliei.
"Nu am nimic să vă spun. Stiți cine sunteți. Nu suntem aici din întâmplare. Suntem stăpânii destinului nostru. Nu arbitri, nu adversarii, nimeni ... Știți ce aveți de făcut", a spus Mancini în vestiar înaintea finalei de pe Wembley, citat de Gazetta dello Sport.
Așadar, se poate observa că nu a fost nevoie de un mesaj războinic pentru ca Mancini să-i motiveze pe jucătorii săi înaintea marelul meci de la Londra. Simplitatea, dar în același timp profunzimea vorbelor sale au fost suficiente pentri a-i face pe "azzuri" să-și lase și ultima picătură de energie pe gazonul de pe Wembley. Tactica lui Mancini a funcționat, iar Italia sărbătorește și acum marele succes de diminica trecută.
Fotbal
Victorie cu borne istorice pentru Mancini și Italia, în preliminariile CM. Polonia - Anglia 1-1
08/09/2021 LA 20:57
Fotbal
2 jucători de la Chelsea, nominalizaţi de UEFA la titlul de jucătorul anului
19/08/2021 LA 15:30