Articol scris de Romeo Ene
Jucătorul lui Bayern Munchen a ratat mai multe ocazii în partida cu Anglia, la scorul de 1-0, însă acesta s-a arătat dezamăgit de abordarea pe care a avut-o naţionala Germaniei cu Anglia, pe Wembley. Jocul defensiv nu i-a convenit lui Muller, care nu s-a ferit să-l critice pe Joachim Low.
Pentru Germania, a fost al doilea turneu final în care nu a impresionat, ba chiar a dezamăgit. La Mondialul din 2018 a terminat pe ultimul loc într-o grupă cu Suedia, Mexic şi Coreea de Sud, iar acum s-a calificat cu mari emoţii în optimile Euro 2020, de unde a fost eliminată de Anglia.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22

Muller, dezamăgit de mentalitatea Germaniei

În ultimul meci din grupe, în minutul 84 al partidei cu Ungaria, nemţii erau eliminaţi din nou din faza grupelor, dar au reuşit să egaleze şi să salveze ruşinea. Thomas Muller a criticat abordarea defensivă a lui Low: "În ciuda tuturor eforturilor de a nu primi gol, cu o apărare compactă și o mentalitate de tipul ’așteptăm și vedem ce se întâmplă’, am eșuat. În acest tip de meci, echipa care înscrie prima este deseori cea câștigătoare", a precizat Thomas Muller, citat de RMC Sport.
De asemenea, Low îi va preda ştafeta lui Hansi Flick, fostul antrenor al lui Muller de la Bayern, însă jucătorul nu este optimist cu privire la viitorul naţionalei sale: "Avem niște jucători grozavi, dar mai este multă treabă de făcut".
Low pleacă după 15 ani
Fostul selecţioner al Germaniei, care va fi înlocuit de Hansi Flick, va lua o pauză, dar a confirmat faptul că va continua cariera de antrenor: "Nu am vorbit niciodată de retragere. Cu siguranţă, vor fi proiecte noi care vor fi foarte atractive pentru mine", a precizat neamţul.
Joachim Low a părăsit naţionala Germaniei după 15 ani, însă nu se gândeşte să renunţe la antrenorat. Decizia de a pleca de la cârma naţionalei a venit înainte de începerea Campionatului European, iar Hansi Flick îi va lua locul.
Într-un interviu acordat pentru Kicker, Low a insistat asupra faptului că intenţionează să revină în antrenorat după ce îşi va lua o pauză: "O pauză din punct de vedere emoţional este importantă pentru mine, am fost atât de mult timp conectat la ceea ce se întâmpla în Germania, încât nu cauţi ceva nou în jur imediat. De asemenea, trebuie să accept dezamăgirea şi golul care vine odată cu eliminarea de la Euro. Nu reuşeşti să-ţi revii după o astfel de eliminare în primele zile, va dura ceva timp."
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11