Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Joachim Low, criticat dur de Thomas Muller, după eliminarea de la EURO 2020: "Am eşuat"

Nicu Savin

Publicat 05/07/2021 la 17:50 GMT+3

Germania a fost eliminată încă din optimile Euro 2020 de Anglia, după ce a pierdut cu 2-0, în ceea ce a reprezentat ultima partidă a selecţionerului Joachim Low pe banca naţionalei. El va fi înlocuit cu Hansi Flick, însă Thomas Muller nu a ratat ocazia de a-l taxa pe fostul selecţioner al Germaniei pentru jocul defensiv.

Löw holt Thomas Müller laut Bild zurück

Credit imagine: SID

Articol scris de Romeo Ene
Jucătorul lui Bayern Munchen a ratat mai multe ocazii în partida cu Anglia, la scorul de 1-0, însă acesta s-a arătat dezamăgit de abordarea pe care a avut-o naţionala Germaniei cu Anglia, pe Wembley. Jocul defensiv nu i-a convenit lui Muller, care nu s-a ferit să-l critice pe Joachim Low.
Pentru Germania, a fost al doilea turneu final în care nu a impresionat, ba chiar a dezamăgit. La Mondialul din 2018 a terminat pe ultimul loc într-o grupă cu Suedia, Mexic şi Coreea de Sud, iar acum s-a calificat cu mari emoţii în optimile Euro 2020, de unde a fost eliminată de Anglia.

Muller, dezamăgit de mentalitatea Germaniei

În ultimul meci din grupe, în minutul 84 al partidei cu Ungaria, nemţii erau eliminaţi din nou din faza grupelor, dar au reuşit să egaleze şi să salveze ruşinea. Thomas Muller a criticat abordarea defensivă a lui Low: "În ciuda tuturor eforturilor de a nu primi gol, cu o apărare compactă și o mentalitate de tipul ’așteptăm și vedem ce se întâmplă’, am eșuat. În acest tip de meci, echipa care înscrie prima este deseori cea câștigătoare", a precizat Thomas Muller, citat de RMC Sport.
De asemenea, Low îi va preda ştafeta lui Hansi Flick, fostul antrenor al lui Muller de la Bayern, însă jucătorul nu este optimist cu privire la viitorul naţionalei sale: "Avem niște jucători grozavi, dar mai este multă treabă de făcut".
Low pleacă după 15 ani
Fostul selecţioner al Germaniei, care va fi înlocuit de Hansi Flick, va lua o pauză, dar a confirmat faptul că va continua cariera de antrenor: "Nu am vorbit niciodată de retragere. Cu siguranţă, vor fi proiecte noi care vor fi foarte atractive pentru mine", a precizat neamţul.
Joachim Low a părăsit naţionala Germaniei după 15 ani, însă nu se gândeşte să renunţe la antrenorat. Decizia de a pleca de la cârma naţionalei a venit înainte de începerea Campionatului European, iar Hansi Flick îi va lua locul.
Într-un interviu acordat pentru Kicker, Low a insistat asupra faptului că intenţionează să revină în antrenorat după ce îşi va lua o pauză: "O pauză din punct de vedere emoţional este importantă pentru mine, am fost atât de mult timp conectat la ceea ce se întâmpla în Germania, încât nu cauţi ceva nou în jur imediat. De asemenea, trebuie să accept dezamăgirea şi golul care vine odată cu eliminarea de la Euro. Nu reuşeşti să-ţi revii după o astfel de eliminare în primele zile, va dura ceva timp."
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo