Cea de a doua semifinală de la EURO 2020, jucată miercuri, tot pe Stadionul Wembley, s-a încheiat cu calificarea în finală a Angliei, în dauna Danemarcei. Englezii au învins cu scorul de 2-1, după două reprize de prelungiri, calificându-se în finala cu Italia, de duminică. Modul în care formația lui Southgate a obținut calificarea în ultimul act a fost unul controverat: în prelungiri, Sterling a primit ușor un penalty.
Reluările au adus suspiciuni privind contactul dintre fundașii danezi și atacantul de bandă al lui City, dar VAR nu a întors decizia centralului. Mark Clattenburg, poate cel mai cunoscut arbitru englez din ultimul deceniu (a arbitrat, printre altele, finala Champions League din 2016 și finala Euro din același an), a analizat pentru ESPN faza.
Fostul central este de părere că penaltyul a fost acordat mult prea ușor și a explicat de ce VAR nu a întors hotărârea: există un minim de contact, iar în astfel de cazuri nu se iau decizii la 180 de grade. Totuși, centralul Makkelie e responsabil pentru controversa creată: ar fi trebuit să meargă la monitor și să revadă faza, pentru a fi sigur că a luat hotărârea corectă.
Premier League
United face din Pogba al doilea cel mai bine plătit jucător din istoria Premier League
IERI LA 05:13
"Aș spune mai degrabă că nu e penalty și că arbitrul ar fi trebuit să revadă faza. Aș fi dat p11 metri la o asemenea fază într-un meci atât de mare? Nu sunt sigur. Dar, dacă există contact, VAR nu poate să întoarcă faza. Și există contact", a spus Mark Clattenburg pentru ESPN.

Euro 2020 | Arsene Wenger: "Nu e niciun penalty"

Arsene Wenger, legendarul antrenor al lui Arsenal, e sigur că nu a fost penalty și îl arată cu degetul pe central, care ar fi trebuit să revadă măcar faza. Decizia lui avea să fie decisivă pentru soarta calificării în finală, în contextul în care Danemarca evolua în 10, după ce Mathias Jensen s-a accidentat, iar selecționerul nu mai avea schimbări la dispoziție.
"Nu e niciun penalty. Nu înțeleg de ce în astfel de situații, când există VAR, arbitrul nu se duce să revadă faza. Într-un astfel de moment, trebuie să fii absolut sigur", a spus Wenger pentru BeIN Sports
Anglia s-a calificat așadar controversat în finala EURO 2020, unde va întâlni Italia. Pentru englezi este prima finală de campionat european din istorie și prima într-o competiție majoră, după 55 de ani, ultima fiind cea de la mondialul din 1966.
Liga
Un jucător de la City, înlocuitorul lui Messi la Barcelona! Cine e fotbalistul dorit pe Camp Nou
18/09/2021 LA 07:15
Fotbal
Cine sunt favoriții la cucerirea Balonului de Aur cu doar trei luni înainte de acordarea trofeului
31/08/2021 LA 07:04