Manuel Locatelli a avut un sezon excepțional la Sassuolo, dar puțină lume se aștepta ca mijlocașul să fie o piesă de bază și la naționala Italiei, la EURO.
Accidentarea lui Verratti l-a determinat însă pe Mancini să-l titularizeze pe Locatelli în primele două partide ale Squzdrei Azzurra la turneul final, iar acesta a profitat din plin de șansă. Un meci solid cu Turcia și o prestație de excepție contra Elveției, încununată cu două goluri (de două ori mai multe decât reușise în primele sale 11 apariții la națională), l-au transformat pe Locatelli în noua senzație a fotbalului italian.
Evident, din toată această poveste cel mai mult are de câștigat echipa Italiei și jucătorul în sine, dar și cei de la Sassuolo își freacă mâinile de bucurie. Locatelli mai are doi ani de contract cu micuța echipă din Reggio Emillia, dar e greu de crezut că startul noului sezon îl va mai prinde la această formație.
Campionatul European UEFA
O româncă s-a îmbogățit după ce a pariat pe 1 pauză - 2 final la Germania - Japonia. Cât a câștigat
24/11/2022 LA 10:26

Locatelli, prima mare senzație de la EURO 2020

Potrivit Gazzetta dello Sport, încă de dinaintea turneului final, Juventus s-a arătat interesată de un transfer al lui Locatelli, dar cele 40 de milioane de € solicitate de cei de la Sassuolo i-au ținut pe torinezi departe. Ei bine, această sumă va crește considerabil, mai ales dacă evoluțiile jucătorului la EURO vor continua pe aceeași linie. În plus, Arsenal este și ea în cursa pentru semnătura lui Locatelli, dar cu siguranță vor fi și alte cluburi de renume din Europa care îl vor dori.
Italienii jubilează după primele două meciuri de la turneul final, dar Mancini va avea o reală problemă de acum încolo. Verratti va fi apt de joc începând cu meciul următor (cu țara Galilor), iar selecționerul va avea o misiune dificilă în a alcătui linia mediană a echipei. În primele două meciuri, Jorginho și Barella au jucat acolo alături de Locatelli. Astfel, dacă Verratti va intra ca titular, așa cum s-ar fi întâmplat în mod normal dacă jucătorul lui PSG nu ar fi fost accidentat, unul dintre cei 3 va dispărea din primul 11. Rămâne de văzut cum va judeca Mancini situația și dacă îi va face în continuare loc lui Locatelli în prima echipă sau va prefera să-l țină rezervă și să-l folosească precum un as scos din joben, dacă situația o va impune.
Fiind desemnat omul meciului contra Elveției, Locatelli a rămas cu picioarele pe pământ, fiind convins că nu are garantat un loc de titular în continuare: "Vreau să împărtășesc acest premiu colegilor mei. Le mulțumesc. Dacă sunt acum inamovibil? Nu, nu cred. Sper că Marco Verratti se va întoarce, este un campion care poate face diferența. Suntem un grup fantastic, vreau să rămân cu picioarele pe pământ și să mă bucur de Campionatul European. Primul gol a fost frumos, din pasa lui Berardi, îl dedic familiei mele și prietenei mele. Al 2-lea este pentru toată Italia."
Așadar, toată lumea este mulțumită în Italia în aceste zile, dar există un loc unde cu siguranță domnește o oarecare frustrare. Mai exact la AC Milan, club care l-a avut în curte pe Locatelli, dar care nu i-a dat prea multe șanse. Acum doi ani, rossonerii l-au cedat pe mijlocaș pentru numai 13 milioane de €, dar valoarea acestuia a crescut de cel puțin 4 ori și mijlocașul reprezintă acum o adevărată mină de aur pentru cei de la Sassuolo.
Campionatul European UEFA
Reacția lui Mourinho, după ce Japonia a întors scorul și s-a impus cu Germania, la Mondial
24/11/2022 LA 10:03
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22