Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Luis Enrique, lăsat fără cuvinte de Pedri: "Nici măcar "Don" Andres Iniesta nu a jucat așa"

Cristian Mihală

Publicat 07/07/2021 la 09:21 GMT+3

Luis Enrique a analizat partida Italia - Spania, câștigată de squadra azzurra, în semifinalele Euro 2020 și a vorbit la superlativ despre Pedri, mijlocașul fantastic al "Furiei Roja".

Luis Enrique, Italia vs España

Credit imagine: Getty Images

Spania a dominat aseară Italia, în prima semifinală a Euro, însă ibericii au fost ghinioniști la loteria loviturilor de departajare, acolo unde Dani Olmo și Alvaro Morata au ratat. Chiar și așa, "Furia Roja" are un viitor glorios, judecând după cât de tânăr e lotul avut la dispoziție de Luis Enrique. Acesta a ținut să sublinieze, după părăsirea competiției, prestațiile fabuloase ale lui Pedri.
La doar 18 ani, mijlocașul Barcelonei domină total mijlocul terenului, arătând o maturitate incredibilă. Cu plămâni de fiere, Pedri nu obosește niciodată, recuperând excelent și pasând perfect (30 de pase complete din 30 în prima repriză cu Italia). Are mici lacune la finalizare, unde apare destul de rar, dar asta probabil și din cauza vârstei fragede.
Luis Enrique a folosit cuvinte mari când s-a referit la marea revelație a Spaniei de la Euro și l-a comparat cu marele Andres Iniesta.
"A observat cineva ce a făcut la acest Euro un băiat de 18 ani, pe nume Pedri? Nici măcar "Don" Andres Iniesta nu a jucat așa la vârsta lui. Nu am văzut pe nimeni să joace așa la un turneu mare, la doar 18 ani. Și nu mă refer doar la Euro, nici la Cupa Mondială sau la Jocurile Olimpice. E dincolo de orice logică evoluția lui Pedri", a spus Luis Enrique, care a ținut să îl felicite și pe Dani Olmo pentru prestația de aseară. Deși a ratat la loviturile de departajare, fotbalistul lui Leipzig a fost, poate, cel mai bun de pe teren. "A jucat incredibil, a avut răspuns la orice. E foarte inteligent și are calitate", a spus selecționerul Spaniei.
Pedri are toate șansele să fie declarat cel mai bun tânăr jucător de la Euro. Mijlocașul iberic este, în ciuda vârstei fragede, un fotbalist complet, lucru ilustrat și de statistici.

Euro 2020 | Luis Enrique, fanul Italiei în finală

Dacă Mancini a vorbit la superlativ despre naționala iberică, și Luis Enrique a fost extrem de fair-play, lăudând jocul rivalei de aseară. Tehnicianul spaniol e extrem de bucuros pentru prestația elevilor săi și e mândru că a putut sta pe bancă la poate cel mai bun meci de la turneul final.
"Sunt fericit după ce am văzut. Nivelul a fost unul incredibil, între două formații de calitate care au încercat să joace fotbal. Cred că a fost un spectacol pentru pasionații de fotbal. Felicit Italia și sper că va avea o nouă evoluție bună în finală, încercând să câștige trofeul. Nu am regrete. Am fost ca două mașini sport care se întreceau, cap la cap, și a fost unul dintre cele mai bune meciuri pe care le-am văzut la Euro", a mai declarat Luis Enrique.
Morata a fost pariul selecționerului Spaniei la acest turneu final, chiar dacă în presa iberică au fost critici vehemente privind utilizarea vârfului lui Juventus. Aseară, atacantul a intrat abia pe final și a împins partida în prelungiri, iar Luis Enrique a explicat de ce a optat pentru ca Alvaro să fie aruncat în luptă din postura de rezervă.
De vină a fost și o mică problemă la adductori, însă motivul principal a fost reprezentat de faptul că Bonucci și Chiellini l-au anihilat complet pe Lukaku, în sferturi. Luis Enrique a vrut mai multă mobilitate în ofensivă și a optat pentru Ferran Torres, Oyarzabal și Olmo, pentru a crea un joc în viteză, care să îi prindă pe picior greșit pe legendarii apărători italieni.
"I-am văzut pe Chiellini și Bonucci descurcându-se cu Lukaku și m-am gândit că ar fi mai bine să scot punctul de referință, adăugând un alt om la mijloc. A fost un plan bun, am dominat Italia și am jucat foarte bine. Voi ține cu Italia în final!", a adăugat Luis Enrique.
În finala competiției, care va avea loc duminică, tot pe Wembley, Italia va da piept cu învingătoarea din disputa Anglia - Danemarca (azi, ora 22:00).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo