Lumea fotbalului s-a oprit în loc sâmbătă seară. Sportul nu a mai contat, ci toate energiile s-au îndreptat către starea mijlocașului danez, care a suferit un infarct în timpul confruntării de la turneul final. Din fericire, jucătorul e în acest moment în afara oricărui pericol, dar reacțiile privind cele întâmplate sâmbătă continuă să țină capul de afiș în presa de pretutindeni.
"M-am rugat, am plâns, dar cred că așa au făcut milioane de oameni în toată lumea", a dezvăluit Mourinho, fostul său antrenor de la Tottenham, pentru talkSPORT.
Mourinho a precizat că lumea fotbalului ar trebui să celebreze triumful vieții și al solidarității. Modul în care s-au comportat colegii săi, atitudinea fanilor, reacțiile prompte ale arbitrului și medicilor, toate au arătat că fotbalul se îndreaptă în direcția dorită. A încetat să fie un simplu sport și s-a transformat într-un fenomen social care generează emoții și energii nebănuite.
Fotbal
Tuchel vrea să transfere la Chelsea un star de la Inter
16/01/2022 LA 15:33
"Nu mă pot opri din a mă gândi ce s-a întâmplat sâmbătă. Dar cred că e o zi a celebrării, nu a tristeții. Fotbalul a arătat solidaritate, a arătat că că se îndreaptă spre direcția în care organizatorii, protocoalele și doctorii pot să opreacă o trafedie. Dar cred că și Dumnezeu s-a uitat la fotbal în acele momente. Toate aceste lucruri au făcut ca Christian să fie cu noi în continuare, să fie cu familia lui, să fie în viață. Acest lucru e mult mai important decât fotbalul, dar în același timp cred că nefericita întâmplare a arătat valorile fotbalului", a mai punctat actualul tehnician al Romei.

Eriksen și Mourinho, relație excelentă

În iarna lui 2020, Eriksen i-a comunicat lui Mourinho decizia de a părăsi pe Spurs. Deși mai era ceva timp până când fereastra de transferuri se deschidea, "Specialul" a acceptat fără rezerve hotărârea mijlocașului danez și l-a susținut în alegerea sa.
În februarie anul trecut, după ce mutarea la Inter s-a oficializat, Eriksen a avut cuvinte de laudă la adresa tehnicianului portughez, care nu și-a schimbat atitudinea față de el după ce a aflat că pleacă de la Tottenham.
"După ce i-am spus care sunt planurile mele, după ce i-am zis că îmi doresc să plec, mi-a spus să mă bucur de fotbal pentru că nu se schimbă nimic. Mi-a zis că sunt profesionist și că se va baza pe mine pentru că știe că voi evolua la fel, chiar dacă urmează să mă transfer", spunea Eriksen în februarie 2020.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53