Articol scris de Răzvan Circeag
Atât Italia cât și naționala Țărilor de Jos s-au calificat la pas în optimile turneului final, obținând ambele câte trei victorii, iar acum își așteaptă viitoarele adversare.
Cu toate că "Squadra Azzurra" este probabil cea mai lăudată echipă de la EURO 2020 până în acest moment, olandezul De Ligt le taie elanul italienilor.
Fotbal
Victorie cu borne istorice pentru Mancini și Italia, în preliminariile CM. Polonia - Anglia 1-1
08/09/2021 LA 20:57
"Am legat trei succese și cel mai important este că învățăm și creștem de la un meci la altul. Acum urmărim celelalte partide și așteptăm adversara din optimile de finală (n.r. locul 3 din grupele D, E sau F). Am studiat atent trupa lui Roberto Mancini, folosește tot lotul, a dat minute tuturor și asta contează mult. Nu are deloc un stil italian și mizează mult pe ofensivă. Problema este că a înfruntat până acum trei formații bune, dar nu din topul Europei, precum Franța", a declarat fundașul lui Juventus Torino.
Un gol și 29 de selecții a bifat De Ligt până acum pentru Olanda. El a avut mici probleme de sănătate la startul turneului final, dar s-a recuperat total.

EURO 2020 | Astăzi se încheie faza grupelor

Ieri, Anglia s-a impus în faţa Cehiei, scor 1-0, iar Croaţia a trecut de Scoţia cu 3-1, astfel că scoţienii sunt singurii din grupa D care părăsesc competiţia. De asemenea, se cunosc deja 2 partide din faza optimilor, Ţara Galilor – Danemarca şi Italia – Austria. În funcţie de rezultatele înregistrate astăzi, Anglia poate da piept mai departe cu una dintre Germania, Portugalia sau Franţa, în ceea ce ar putea fi derbyul optimilor.
Mai departe, au mai rămas patru partide de disputat astăzi, ultimele din faza grupelor:
  • Slovacia – Spania (19:00, Grupa E)
  • Suedia – Polonia (19:00, Grupa E)
  • Germania – Ungaria (22:00, Grupa F)
  • Portugalia – Franţa (22:00, Grupa F)
Echipele care s-au calificat până acum sunt: Italia, Belgia, Olanda, Țara Galilor, Danemarca, Austria, Elveția Cehia, Anglia, Suedia, Franța.
Fotbal
2 jucători de la Chelsea, nominalizaţi de UEFA la titlul de jucătorul anului
19/08/2021 LA 15:30
Campionatul European UEFA
Un fost elev îl distruge pe Mancini, eroul Italiei: "Îl urăsc și am vrut să piardă finala cu Anglia"
18/07/2021 LA 06:19