Ediția din 2021 a Campionatului European poate însemna doborârea mai multor recorduri, iar meciul dintre Austria și Macedonia de Nord a intrat deja în istoria competiției continentale. Partida de pe Arena Națională s-a încheiat cu scorul de 3-1, unul dintre goluri fiind cel de-al 700-lea marcat de-a lungul celor 16 ediții ale turneului.
Jucătorii lui Franco Foda au câștigat primul meci găzduit de Arena Națională la Euro 2020. Stefan Lainer a deschis scorul în minutul 18, după o pasă ideală a lui Sabitzer. Macedonenii au reușit apoi să revină în joc, Goran Pandev egalând cu un șut din interiorul careului în poarta lăsată goală. După pauză, Gregoritsch a trimis în poartă o centrare perfectă a lui David Alaba de pe flacul stâng, iar Arnautovic a stabilit scorul final în minutul 90, austriecii câștigând în premieră un meci la un Campionat European.
Al treilea gol al partidei, cel înscris de Michael Gregoritsch, a fost reușita cu numărul 700 din istoria Euro, fotbalistul trecându-și numele pe o listă selectă de marcatori ai unor goluri istorice, alături de Milan Galic, marcator al primului gol de la un Campionat European, în 1960, Alain Giresse, cel care a înscris golul cu numărul 100 în 1984, Kim Vilfort, marcatorul celei de-a 200-a reușite la ediția din 1992, Zlatko Zahovic, care a marcat golul 300 în 2000, Thierry Henry, care a reușit golul 400 la Euro 2004, Xavi, care a înscris al 500-lea gol la Euro 2008, sau Nani, marcatorul reușitei cu numărul 600, la ediția din 2016 a Campionatului European.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
20/05/2022 LA 07:40

"România ar fi făcut mai mult!"

În această dimineață, Lucian Sânmărtean a comentat partida de duminică seară de pe Arena Națională, spunând că echipa națională a României ar fi reușit să facă un meci mai bun decât au făcut macedonenii dacă ar fi fost calificați la Euro 2020. Sânmărtean consideră că 'tricolorii' sunt mai buni decât fotbaliștii lui Igor Angelovski.
"Cred că făceam mai mult decât Macedonia de Nord aseară! Dacă echipa națională era calificată, cu aportul fanilor, cu emoția care ți-o dă propriul teren, se putea face mult mai mult. Trebuie să ținem cont că jucătorii noștri au mult mai multă calitate individuală. Am avut emoții când se cânta imnul și de o parte și de alta. Mi-ar fi plăcut să revăd echipa noastră, cu un cor superb, cu un imn superb! Am fi făcut mult mai mult decât Macedonia de Nord în fața Austriei. Din păcate, ne uităm la televizor sau din tribune", a declarat Lucian Sânmărtean, în exclusivitate pentru Eurosport.
Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
19/05/2022 LA 09:32
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21