Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka au fost unii dintre cei mai criticați fotbaliști din echipa națională a Angliei după finala Euro 2020, pierdută în fața Italiei după loviturile de la 11 metri. Cei trei au ratat penalty-urile, iar suporterii le-au luat cu asalt conturile de pe rețelele de socializare, postând insulte și comentarii rasiste.
Naomi Osaka, cunoscută pentru implicarea sa în lupta împotriva rasismului, a reacționat după injuriile la care au fost supuși fotbaliștii. Jucătoarea de tenis a postat o imagine în care cei trei sportivi, alături de Raheem Sterling, aveau deasupra capului coroane aurii.
Premier League
Ronaldo s-a accidentat din nou. United tremură în așteptarea verdictului medicilor
14/01/2022 LA 09:16
Nici Andy Murray nu a rămas indiferent după incidentele petrecute la finalul partidei cu Italia, din ultimul act al Euro 2020. Tenismenul a postat pe Twitter un mesaj prin care și-a exprimat respectul față de tinerii fotbaliști care au dat totul la această ediție a Campionatului European.
"Toți acei jucători merită și au nevoie de sprijinul publicului după acea finală. Toți par niște băieți extraordinari. Nimic nu îi pregătește pentru o astfel de presiune la vârsta de 19-20 ani. Respect", a scris Murray.

Mesajul lui Pogba pentru Rashford, Sancho și Saka

Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka au fost încurajați după finala Euro 2020 și de Paul Pogba. Francezul a postat pe rețelele de socializare un mesaj prin care le-a luat apărarea tinerilor fotbaliști, încercând totodată să le dea un boost de încredere.
"Sunt mândru de voi. Câteodată câștigi, câteodată pierzi. Ați avut curajul să executați lovituri de penalizare și v-ați arătat valoarea ajutându-vă echipa națională să ajungă în finală. Nu mai putem tolera comportamentul rasist și nu ne vom opri niciodată din a încerca să-l combatem. Voi, băieții, ar trebui să țineți capul sus și să fiți mândri de voi. Sunteți exemple ale acestui frumos joc. Să nu uitați asta niciodată. Să fiți mândri de voi, lumea fotbalului este mândră de voi", a scris Paul Pogba pe rețelele de socializare.
Premier League
Zvonurile privind plecarea lui Ronaldo de la Manchester United, desființate! "Nu e stilul lui"
12/01/2022 LA 10:23
Premier League
Marcus Rashford, în fața unei decizii importante! Ce temeri are privind viitorul său pe Old Trafford
12/01/2022 LA 09:26