Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"

Cristian Mihală

Publicat 18/07/2021 la 12:11 GMT+3

Gigi Buffon este convins că Gianluigi Donnarumma, "îngerul" din poarta Italiei la Euro 2020, merită să câștige Balonul de Aur.

Gianluigi Buffon appears to be close to securing a second spell at Parma

Credit imagine: Getty Images

La sfârșitul ultimului act de la Euro, dintre Italia și Anglia, câștigat la penaltyuri de squadra azzurra, UEFA a anunțat că Donnarumma este jucătorul turneului.
Argumente sunt suficiente, dar în special au contat ultimele două partide: semifinala cu Spania și finala contra "celor trei lei". Reflexul excelent împotriva lui Dani Olmo în prima repriză și bineînțeles, parada la penalty-ul executat de Morata au fost vitale pentru Italia în penultimul act. Apoi, în finală, a reușit să pareze loviturile de la 11 metri executate de Jadon Sancho și Bukayo Saka, aducând trofeul la Roma.
În acest context, Buffon, poate cel mai mare portar din istorie, este convins că tânărul său urmaș merită "Balonul de Aur". Locul 2 în 2006, când s-a impus compatriotul Cannavaro, noul portar al Parmei este ultimul portar care a accesat podiumul "Balonului de Aur".
"După părerea mea, el poate deveni, cu siguranță, câștigător al Balonului de Aur. Având în vedere calitățile sale și după ceea ce a arătat, Gigio ar trebui să fie Balonul de Aur", a spus Buffon, potrivit Sky Sport Italia.
Singurul portar care a cucerit "Balonul de Aur" rămâne Lev Yashin (1963). Legendarul portar rus, poreclit "pantera neagră" a surprins la vremea respectivă, după ce a primit trofeul. "Nu sunt nici măcar cel mai bun portar din lume. Vladmir Beara este", a spus Yashin.
Trebuie spus că specialiștii nu îi dau șanse reale lui Donnarumma să câștige "Balonul de Aur", toate indiciile ducând către al 7-lea trofeu pentru Lionel Messi.

Donnarumma a semnat cu PSG

Gianluigi Donnarumma este oficial fotbalistul lui PSG. Declarat cel mai bun jucător de la Euro 2020, italianul a plecat liber de contract de la AC Milan și va juca în Franța pentru parizieni.
După o perioadă în care s-a tot vorbit despre transferul său, după ce a rămas liber de contract, după expirarea contractului cu AC Milan, Donnarumma a fost în sfârșit prezentat la noua sa echipă.
"Trăiesc o mulțime de emoții, între victoria la Euro și sosirea mea astăzi. Sunt aici, sunt foarte fericit că fac parte din acest mare club și sunt aici pentru a încerca să câștig. Este un club minunat, cu o istorie grozavă și sunt fericit că pot face parte din el.
Deschid un nou capitol în viața mea, am crescut foarte mult la Milano și acum mă simt pregătit pentru această nouă aventură aici. Parisul este unul dintre cele mai bune cluburi din lume, așa că sunt mândru că sunt aici și sper să pot realiza lucruri grozave aici.
Am urmărit foarte mult meciurile lui PSG la televizor pentru că a fost întotdeauna o echipă incredibilă. Este normal să visezi să evoluezi într-o zi cu toți campionii care sunt aici. Deci pentru mine este ceva de necrezut.
Liga Campionilor este o competiție foarte importantă și este importantă pentru mine să joc. Am încercat să joc ani de zile. Nu am reușit și sunt nerăbdător să descopăr competiția cu PSG.
Scopul meu este să cresc din ce în ce mai mult, antrenându-mă mereu la maxim și fără a stabili niciodată limite. Am acumulat puțină experiență în ultimii ani. Mă simt pregătit să iau această nouă provocare importantă și magnifică. Vreau să câștig cât mai mult și să dau bucurie susținătorilor.
Am putut vorbi cu antrenorul înainte de a veni aici, am vorbit puțin, a fost fericit că am venit. Este un antrenor excelent și un om grozav, așa că sunt, de asemenea, foarte fericit că sunt aici cu el. Vrem să facem lucruri grozave împreună. Cel mai bun antrenament este, de asemenea, acela. Mă voi antrena cu cei mai buni din lume, așa că cu siguranță mă voi îmbunătăți. Sunt gata să mă antrenez și să joc în contact cu acești mari campioni.
Am vorbit în timpul Euro și el (Verratti) a fost foarte fericit că am venit aici și m-a felicitat. Sunt, de asemenea, foarte fericit că m-am alăturat lui. Pentru mine este ceva magic", a spus Donnarumma pentru siteul oficial al lui PSG.
PSG a avut o campanie de transferuri spectaculoasă, reușind deja să își asigure serviciile a 4 fotbaliști world class: Winjnaldum, Sergio Ramos, Hakimi și Donnarumma.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo