"Jalnic", "scandalos", "incredibil". Așa își începe bt.dk știrea în care explică faptul că penaltyul lui Raheem Sterling, decisiv pentru calificarea Angliei în finală, a fost eronat acordat.
Pe lângă discuția privind eventuala atingere a lui Maehle la atacantul de bandă al lui City, danezii aduc în prim plan alte două lucruri care ar fi trebuit să oprească execuția penaltyului, respectiv repetarea lui.

Euro 2020 | Două mingi pe teren la faza penaltyului lui Sterling

Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
Centralul ar fi trebuit să oprească faza înainte ca Sterling să intre în careu, deoarece pe teren au existat două mingi în același timp.
Apoi, după ce VAR-ul a stabilit, într-un mod controversat, că decizia centralului trebuie să rămână în picioare, Schmeichel a fost deranjat de un laser.
"Se poate vedea un punct verde care dansează pe fața lui Kasper Schmeichel la penalty", notează sursa citată.
Jurnaliștii sursei citate notează și părerile lui Brian Laudrup și Lars Jacobsen, doi foști mari internaționali danezi.
"Nu cred că trebuia să se acorde penalty", a spus fostul vârf, în timp ce ex-fundașul lui Everton l-a completat: "Nu ar fi trebuit să fim penalizați cu lovitură de la 11 metri la această fază".
Cei doi foști jucători de top au, de asemenea, sprijinul unui fost arbitru important, Kenn Hansen. "Nu a fost penalty, VAR-ul trebuia să intervină", a spus acesta.
Anglia s-a calificat controversat în finala EURO 2020, unde va întâlni Italia. Pentru englezi este prima finală de campionat european din istorie și prima într-o competiție majoră, după 55 de ani, ultima fiind cea de la mondialul din 1966.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11