Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prima reacție a lui Bukayo Saka după finala Euro 2020! "Nu e loc pentru rasism sau ură în fotbal!"

Bianca Dumitru

Actualizat 15/07/2021 la 19:11 GMT+3

Bukayo Saka a fost unul dintre cei mai criticați fotbaliști din echipa națională a Angliei după finala Euro 2020, pierdută la loviturile de departajare în fața Italiei. Fotbalistul a reacționat după o săptămână în care a fost extrem de blamat pe rețelele de socializare.

Gareth Southgate and Bukayo Saka

Credit imagine: Getty Images

Bukayo Saka a avut prestații admirabile pentru Anglia la Euro 2020, dar tânărul atacant a clacat în cel mai important moment, la loviturile de departajare din finala competiției. Fotbalistul în vârstă de doar 19 ani a ratat penalty-ul decisiv, în urma căruia Italia a cucerit trofeul, iar fanii i-au luat cu asalt conturile de pe rețelele de socializare.
Saka, alături de Rashford și Sancho, jucători care la rândul lor au ratat de la punctul cu var, a primit mii de mesaje cu tentă rasistă, fiind extrem de criticat. Astăzi, fotbalistul a oferit o primă reacție, vorbind despre ce a însemnat pentru el prezența la Campionatul European, dar și despre cât de tare l-au afectat insultele primite.
Atacantul a menționat că și-ar fi dorit ca rețelele de socializare să ia măsuri mai dure față de cei care au avut un comportament rasist, mulțumindu-le celor care i-au sărit în apărare atât lui, cât și coechipierilor săi.
"Am stat departe de social media câteva zile pentru a petrece timp cu familia și a reflecta la ultimele săptămâni. Acest mesaj nu va putea exprima cu adevărat cât de recunoscător sunt pentru toată dragostea pe care am primit-o și simt că trebuie să mulțumesc tuturor celor care m-au susținut.
A fost o onoare să fac parte dintr-o echipă ca a Angliei, în care jucătorii sunt frați pe viață, și sunt recunoscător pentru tot ceea ce am învățat de la fiecare dintre cei alături de care am muncit atât de mult. Pentru a ajuta echipa să ajungă la prima finală după 55 de ani, a-mi vedea familia în tribune, știind la ce au renunțat pentru a mă ajuta să ajung acolo, asta a însemnat totul pentru mine.
Nu există cuvinte care să vă spună cât de dezamăgit am fost de rezultat și de penalty-ul pe care l-am executat. Am crezut cu adevărat că vom câștiga pentru voi. Îmi pare rău că nu am putut să aducem trofeul acasă anul acesta, dar vă promit că vom da tot ce avem pentru a ne asigura că această generație va ști cum se simte victoria.

"Nu este loc pentru rasism sau ură în fotbal!"

[...] Nu voi lăsa acel moment al penalty-ului sau negativitatea pe care am primit-o săptămâna aceasta să mă doboare. Le sunt foarte recunoscător celor care mi-au trimis scrisori, urându-mi de bine mie și familiei mele. Despre asta ar trebui să fie fotbalul. Pasiune, oameni de toate rasele, genurile, religiile și din toate mediile, care se reunesc cu bucurie pentru fotbal.
Nu vreau ca niciun copil sau adult să primească mesaje urâte și dureroase cum am primit eu, Marcus și Jadon săptămâna aceasta. Știam ce fel de ură voi primi și este trist că platformele de socializare nu fac ceva mai mult pentru a opri aceste mesaje.
Nu este loc pentru rasism sau ură în fotbal și nici în altă zonă a societății. Pentru majoritatea oamenilor care se reunesc pentru a lua măsuri împotriva celor care trimit mesaje de acest gen, raportând comentariile poliției și alungând ura, vreau să le transmit că fiind buni unii cu alții, vom câștiga. Iubirea învinge întotdeauna", a scris fotbalistul pe rețelele de socializare.

Scrisoarea emoționantă primită de Saka

Pe lângă insultele rasiale, Rashford, Sancho și Saka au primit și mii de mesaje de încurajare, iar unele au ieșit în evidență. Este și cazul unei scrisori emoționante primite de Bukayo Saka de la un fan al lui Arsenal în vârstă de numai 9 ani. Acesta a ținut să-l felicite pe fotbalist pentru curajul de a executa un penalty într-un asemenea moment.
"Vreau doar să-ți spun felicitări pentru că ai ajuns la finala Euro 2020, ai jucat strălucit. Sunt mijlocaș și sper să pot fi la fel de bun ca tine într-o zi. De asemenea, sper să pot fi la fel de curajoasă ca tine într-o zi. Cred că ai fost foarte curajos să execuți penalty-ul în acel moment", i-a scris Charlie Taylor lui Saka.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo