Bukayo Saka a a avut prestații admirabile pentru Anglia la EURO 2020, dar atacantul lui Arsenal a clacat în cel mai important moment. Introdus pe teren în finalul meciului cu Italia din ultimul act, Saka s-a numărat printre jucătorii englezi care au ratat la loteria penalty-urilor.
Acesta a ratat chiar penalty-ul decisiv, care a consfințit victoria Italiei, iar dezamăgirea a fost imensă. Alătuir de Rashford și Sancho, ceilalți jucători care au ratat de la punctul cu var, Saka a primit mii de mesaje cu tentă rasistă pe rețelel de socializare.

Bukayo Saka, încurajat de un fan de numai 9 ani, printr-o scrisoare emoțioantă

Liga Campionilor UEFA
Fratele unui star de la Liverpool, prins în mijlocul haosului de la Paris! Mărturii uluitoare
ACUM 43 MINUTE
Oamenii din lumea sportului au făcut scut în jurul celor 3 fotbaliști, condamnând cu fermitate rasismul. Rashford, Sancho și Saka au primit mii de mesaje de încurajare, iar unele au ieșit în evidență.
Este și cazul unei scrisori emoționante primite de Saka de la un fan al lui Arsenal în vârstă de numai 9 ani. Acesta a ținut să-l felicite pe jucător pentru curajul de a executa un penalty într-un asemenea moment.
"Vreau doar să-ți spun felicitări pentru că ai ajuns la finala Euro 2020, ai jucat strălucit. Sunt mijlocaș și sper să pot fi la fel de bun ca tine într-o zi. De asemenea, sper să pot fi la fel de curajoasă ca tine într-o zi. Cred că ai fost foarte curajos să execuți penalty-ul în acel moment.", i-a scris Charlie Taylor lui Saka.
Mama tânărului suporter al "tunarilor" a comentat și ea demersul fiului său, precizând că, în ciuda vârstei sale fragede, acesta înțelege deja problema rasismului.
"Charlie știa deja destul de multe despre rasism și și-a dat seama că insultele îndreptate către Saka, Sancho și Rashford au fost din cauza penaltu-urilor ratate.L-a supărat cu adevărat că există oameni atât de oribili în lume.Am avut multe conversații în trecut cu Charlie despre aceste subiecte, el nu înțelege de ce există rasismul, iar discuțiile noastre au fost mai mult în legătură cu ceea ce ar trebui să facă dacă va auzi vreodată observații rasiste.", a spus mama tânărului, citată de echo-news.uk.
La fel ca Saka, și Marcus Rashford a primit o scrisoare asemănătoare de ala un fan foarte tânăr, menită să-l ajute pe atacantul lui Manchester United să treacă mai ușor peste acest moment foarte delicat al carierei sale.
Liga Campionilor UEFA
Presa iberică a descoperit vinovații pentru care finala Champions League a început cu întârziere
ACUM O ORĂ
Fotbal
Steliano Filip, exclus din lotul lui Dinamo, înaintea returului cu U Cluj! Pe cine va miza Uhrin
ACUM 4 ORE