Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Promisiunea lui Ronaldo înainte de debutul la Euro 2020! "Voi evolua ca și cum ar fi primul meu turneu"

Bianca Dumitru

Publicat 11/06/2021 la 16:54 GMT+3

Cristiano Ronaldo ar putea intra în istoria Campionatelor Europene la ediția din acest an. Înainte de debutul la Euro 2020, portughezul s-a arătat extrem de motivat, dorindu-și să câștige fiecare partidă.

Cristiano Ronaldo celebra su gol con Portugal a Israel

Credit imagine: Getty Images

Portughezul s-ar putea remarca la Euro 2020 drept al doilea căpitan din istoria competiției care reușește să-și conducă echipa spre trofeu la două ediții consecutive ale turneului final, după Iker Casillas, care s-a impus cu Spania în finalele din 2008 și 2012.
Înaintea primului meci de la Campionatul European, Cristiano Ronaldo s-a declarat extrem de motivat, cu atât mai mult cu cât aceasta ar putea fi ultima ediție a Euro la care participă. Fotbalistul în vârstă de 36 de ani a punctat că echipa sa are de apărat trofeul cucerit în 2016.
"Am aceeași mare motivație și voi evolua ca și cum ar fi primul meu turneu. Nu doresc să fac promisiuni sau pronosticuri, vom juca fiecare meci doar la victorie! Suntem campionii în exercițiu și, din nou, printre candidatele la titlu, chiar dacă ne așteaptă multe meciuri dificile și respectăm fiecare națională", a declarat Ronaldo, care dacă mai înscrie un singur gol la Campionatul European, va deveni cel mai bun marcator al competiției, depășindu-l pe Michel Platini, cu care se află acum la egalitate, cu 9 reușite.
În plus, cu încă 5 goluri, starul portughez l-ar putea ajunge pe iranianul Ali Daei în topul celor mai buni marcatori ai naționalelor lumii, Ronaldo având înscrise până acum 104 goluri.

Ronaldo, protagonistul unei analize UEFA

Portughezul Cristiano Ronaldo este subiectul unei analize statistice inedite realizate de site-ul uefa.com, care analizează în detaliu cele 104 goluri marcate de starul portughez pentru echipa națională, în cele 175 de partide în care a evoluat acesta pentru țara sa.
Primul gol la națională pentru CR7 a fost marcat pe 12 iunie 2004, în faza grupelor la Euro 2004. Ronaldo a marcat atunci cu o frumoasă lovitură de cap, în minutul 90+3, din centrarea lui Luis Figo. Portugalia a fost învinsă în acel meci de Grecia, cu 2-1. Cel de al 104-lea gol l-a marcat chiar săptămâna aceasta, în amicalul cu Israel, câștigat cu 4-0.
Naționalele pe care le-a "pedepsit" cel mai drastic în cei aproape 17 ani de la debutul în tricoul Portugaliei, sunt Suedia și Lituania, împotriva ambelor înscriind câte 7 goluri.
Naționala Portugaliei evoluează la Euro 2020 în grupa F alături de Franța, Germania și Ungaria și va debuta, marți, la Budapesta, în compania țării gazdă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo