articol de Romeo Ene
Sterling a vorbit despre situaţia sa la City, fiind nemulţumit de faptul că nu a evoluat mai mult în sezonul recent încheiat. El nu a fost tituralizat în sferturile şi semifinalele Ligii Campionilor, Guardiola bazându-se pe fotbalişti precum Foden sau Mahrez. Ulterior, s-a vehiculat faptul că Sterling ar putea pleca de la City, iar Barcelona şi Arsenal ar fi interesate de serviciile sale, conform Mirror.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22

Sterling, nefericit la City

Deşi City a câştigat campionatul la pas şi a ajuns până în finala Ligii Campionilor, Raheem Sterling nu a traversat un sezon satisfăcător. Însuşi el a recunoscut că nu este fericit atunci când nu este titular: ’’Este o bucurie, sunt foarte fericit, mă bucur de fotbalul meu alături de echipa naţională’’, a spus Sterling, care este în prezent la Euro alături de Anglia. El a marcat golul victoriei englezilor chiar în prima etapă, împotriva Croaţiei.
’’Dacă nu joci, nu eşti fericit. Aşa sunt eu, am fost mereu aşa de când eram copil, dacă joc fotbal sunt foarte bucuros, dacă nu, atunci nu am decât să fiu trist’’. În ciuda faptului că nu a avut parte de un sezon atât de reuşit, Sterling a contribuit la 26 de goluri pentru City, aici incluzând golurile sau assist-urile din toate competiţiile. Pep Guardiola a insistat asupra faptului că cei care nu se regăsesc în primul 11 trebuie să ’’demonstreze’’ faptul că merită să fie acolo.
Tehnicianul lui City a oferit această declaraţie după o victorie cu 2-0 în faţa lui Crystal Palace la începutul lunii mai, care a urmat unui triumf în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor, împotriva lui PSG.
’’8 jucători nu au evoluat la Paris şi au fost supăraţi. S-au bucurat pentru succesul echipei, dar au fost trişti pentru că nu au jucat. Imaginează-ți că vrei să-ți faci treaba, dar un tip îți spune că nu poți. Cel mai bun mod de a-mi răspunde, de a-mi dovedi că greșesc și de a mă face să mă simt vinovat, este pe gazon. Astăzi au făcut-o. Raheem a evoluat precum în finala Cupei Carabao, iar (Aymeric) Laporte a fost remarcabil. Rotesc mult jucătorii. Dacă un jucător vrea să joace întotdeauna, nu înseamnă că este pregătit la fiecare meci să o facă din primul minut’’, a adăugat Guardiola.
Sterling a venit la City de la Liverpool contra unei sume în valoare de 50 de milioane de lire sterline în 2015 și a reuşit 114 goluri și 87 de pase decisive în 292 de apariții pentru clubul de pe Etihad. El a cucerit în acest timp 8 trofee: 3 campionate, o FA Cup și 4 Cupe Carabao.
El a adus singura victorie a Angliei la acest turneu final de până acum, 1-0 cu Croaţia în prima etapă, dar locul său în primul 11 este ameninţat, după ce a avut o prestaţie palidă în faţa Scoţiei, iar Anglia a terminat la egalitate, 0-0.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11