Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Raheem Sterling, nemulţumit de situaţia sa la City! Cum comentează absenţa din primul ”11”

Vlad Dumitrescu

Publicat 21/06/2021 la 20:02 GMT+3

Raheem Sterling a reuşit doar 10 reuşite în Premier League sezonul trecut, jumătate din totalul de goluri înscrise în precedentul, astfel Pep Guardiola a decis să nu-l titularizeze în mai multe meciuri importante, ca urmare a randamentului său.

Raheem Sterling célèbre son but face à la Croatie

Credit imagine: Getty Images

articol de Romeo Ene
Sterling a vorbit despre situaţia sa la City, fiind nemulţumit de faptul că nu a evoluat mai mult în sezonul recent încheiat. El nu a fost tituralizat în sferturile şi semifinalele Ligii Campionilor, Guardiola bazându-se pe fotbalişti precum Foden sau Mahrez. Ulterior, s-a vehiculat faptul că Sterling ar putea pleca de la City, iar Barcelona şi Arsenal ar fi interesate de serviciile sale, conform Mirror.

Sterling, nefericit la City

Deşi City a câştigat campionatul la pas şi a ajuns până în finala Ligii Campionilor, Raheem Sterling nu a traversat un sezon satisfăcător. Însuşi el a recunoscut că nu este fericit atunci când nu este titular: ’’Este o bucurie, sunt foarte fericit, mă bucur de fotbalul meu alături de echipa naţională’’, a spus Sterling, care este în prezent la Euro alături de Anglia. El a marcat golul victoriei englezilor chiar în prima etapă, împotriva Croaţiei.
’’Dacă nu joci, nu eşti fericit. Aşa sunt eu, am fost mereu aşa de când eram copil, dacă joc fotbal sunt foarte bucuros, dacă nu, atunci nu am decât să fiu trist’’. În ciuda faptului că nu a avut parte de un sezon atât de reuşit, Sterling a contribuit la 26 de goluri pentru City, aici incluzând golurile sau assist-urile din toate competiţiile. Pep Guardiola a insistat asupra faptului că cei care nu se regăsesc în primul 11 trebuie să ’’demonstreze’’ faptul că merită să fie acolo.
Tehnicianul lui City a oferit această declaraţie după o victorie cu 2-0 în faţa lui Crystal Palace la începutul lunii mai, care a urmat unui triumf în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor, împotriva lui PSG.
’’8 jucători nu au evoluat la Paris şi au fost supăraţi. S-au bucurat pentru succesul echipei, dar au fost trişti pentru că nu au jucat. Imaginează-ți că vrei să-ți faci treaba, dar un tip îți spune că nu poți. Cel mai bun mod de a-mi răspunde, de a-mi dovedi că greșesc și de a mă face să mă simt vinovat, este pe gazon. Astăzi au făcut-o. Raheem a evoluat precum în finala Cupei Carabao, iar (Aymeric) Laporte a fost remarcabil. Rotesc mult jucătorii. Dacă un jucător vrea să joace întotdeauna, nu înseamnă că este pregătit la fiecare meci să o facă din primul minut’’, a adăugat Guardiola.
Sterling a venit la City de la Liverpool contra unei sume în valoare de 50 de milioane de lire sterline în 2015 și a reuşit 114 goluri și 87 de pase decisive în 292 de apariții pentru clubul de pe Etihad. El a cucerit în acest timp 8 trofee: 3 campionate, o FA Cup și 4 Cupe Carabao.
El a adus singura victorie a Angliei la acest turneu final de până acum, 1-0 cu Croaţia în prima etapă, dar locul său în primul 11 este ameninţat, după ce a avut o prestaţie palidă în faţa Scoţiei, iar Anglia a terminat la egalitate, 0-0.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo