Danemarca a rezistat impresionant în fața unei formații, Anglia, mult mai bine cotată. La finalul primei reprize de prelungiri, după 1-1 în timpul regulamentar, formația lui Southgate a primit un penalty din care s-a stabilit scorul final.
Fostul mare arbitru englez, Mark Clattenburg, a dezvăluit că nu a fost, în opinia sa, penalty, însă Sterling e sigur că a fost faultat de unul dintre fundașii danezi.
"Am intrat în careu, iar adversarul a întins piciorul drept și m-a atins, a fost penalty clar. În rest, este prima oară când încasăm gol la acest turneu și am dat dovadă că putem reveni și câștiga meciul.Știam că suntem mai puternici, iar danezii vor ceda. A fost o evoluție de zile mari", a declarat Sterling după meci.
Premier League
Chelsea - Tottenham | Își ia Conte revanșa pentru eliminarea din FA Cup?
23/01/2022 LA 11:14

Euro 2020 | Kane nu a vorbit despre corectitudinea penaltyului

Întrebat despre penaltyul controversat primit, Harry Kane, căpitanul Angliei, a refuzat să intre în polemică. El a vorbit strict despre faptul că a ratat în primă fază și a analizat forța avută de echipa sa. În premieră condusă la acest Euro, unde nu primise încă gol, formația lui Southgate și-a păstrat calmul, luciditatea și a revenit pe tabelă.
"Referitor la penalty, trebuie să spun că nu l-am executat la fel de bine ca de obicei, dar am avut şansa ca mingea să revină la mine. Uneori, lucrurile se întorc în favoarea ta şi, din fericire. Am fost conduşi şi este pentru prima oară când am rămas calmi, nu ne-am panicat. Ne-am creat ocazii imediat după aceea. Schmeichel a avut o super intervenţie şi apoi a venit golul, iar noi am controlat jocul în repriza secundă, creându-ne ocazii. Finala va fi un moment special. Va fi un câştigător şi un perdant, iar noi vom face totul pentru a fi de partea învingătorilor", a explicat Harry Kane la final.
După 55 de ani - de la finala Cupei Mondiale din 1966 -, Anglia joacă un nou ultim act, de această dată de Campionat European. Finala cu Italia se dispută duminică, pe Wembley.
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
The Emirates FA Cup
Arsenal, eliminare surpriză din FA Cup! Cum arată duelurile din 16-imile competiției
09/01/2022 LA 16:08