Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sterling, întrebat dacă a fost penalty la faza decisivă din Anglia - Danemarca. Răspunsul englezului

Cristian Mihală

Publicat 08/07/2021 la 08:58 GMT+3

Raheem Sterling e sigur că arbitrul olandez Makkelie a acordat corect penalty, în minutul 104 al disputei Anglia - Danemarca. "Cei trei lei" s-au calificat în finala Euro, după o fază extrem de controverată.

LONDON, ENGLAND - JULY 07: (BILD ZEITUNG OUT) Harry Kane of England and Raheem Sterling of England celebrates after scoring his team's second goal during the UEFA Euro 2020 Championship Semi-final match between England and Denmark at Wembley Stadium on Ju

Credit imagine: Getty Images

Danemarca a rezistat impresionant în fața unei formații, Anglia, mult mai bine cotată. La finalul primei reprize de prelungiri, după 1-1 în timpul regulamentar, formația lui Southgate a primit un penalty din care s-a stabilit scorul final.
Fostul mare arbitru englez, Mark Clattenburg, a dezvăluit că nu a fost, în opinia sa, penalty, însă Sterling e sigur că a fost faultat de unul dintre fundașii danezi.
"Am intrat în careu, iar adversarul a întins piciorul drept și m-a atins, a fost penalty clar. În rest, este prima oară când încasăm gol la acest turneu și am dat dovadă că putem reveni și câștiga meciul.Știam că suntem mai puternici, iar danezii vor ceda. A fost o evoluție de zile mari", a declarat Sterling după meci.

Euro 2020 | Kane nu a vorbit despre corectitudinea penaltyului

Întrebat despre penaltyul controversat primit, Harry Kane, căpitanul Angliei, a refuzat să intre în polemică. El a vorbit strict despre faptul că a ratat în primă fază și a analizat forța avută de echipa sa. În premieră condusă la acest Euro, unde nu primise încă gol, formația lui Southgate și-a păstrat calmul, luciditatea și a revenit pe tabelă.
"Referitor la penalty, trebuie să spun că nu l-am executat la fel de bine ca de obicei, dar am avut şansa ca mingea să revină la mine. Uneori, lucrurile se întorc în favoarea ta şi, din fericire. Am fost conduşi şi este pentru prima oară când am rămas calmi, nu ne-am panicat. Ne-am creat ocazii imediat după aceea. Schmeichel a avut o super intervenţie şi apoi a venit golul, iar noi am controlat jocul în repriza secundă, creându-ne ocazii. Finala va fi un moment special. Va fi un câştigător şi un perdant, iar noi vom face totul pentru a fi de partea învingătorilor", a explicat Harry Kane la final.
După 55 de ani - de la finala Cupei Mondiale din 1966 -, Anglia joacă un nou ultim act, de această dată de Campionat European. Finala cu Italia se dispută duminică, pe Wembley.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo