Victoria categorică a Italiei contra Turciei, din meciul de deschidere de la EURO, a făcut meciul dintre Elveția și Țara Galilor și mai interesant.
Galezii au început prudent și i-au lăsat pe elvețieni să aibă inițiativa, dar Kieffer Moore putea deschide scorul pentru britanici în minutul 15, însă lovitura sa de cap a fost respinsă în corner de Sommer. Avertizați de acea fază, elvețienii au fost mult mai atenți în defensivă, dar au continuat să pună presiune și în atac.
În minutul 25, Schar a reluat spectaculos o centrare a lui Shaqiri, dar Ward a fost la post. În ultimul minut al primei reprize, Seferovic a ratat o ocazie imensă, dar atacantul Benficăi a șutat lamentabil după ce fusese servit excelent de Embolo.
Campionatul European UEFA
Încă un meci la Euro 2020 pentru Ovidiu Hațegan! La ce partidă va fi prezent românul
30/06/2021 LA 13:42

EURO 2020 | Elveția - Țara Galilor 1-1

Debutul reprizei secunde a adus și primul gol al partidei. Mai întâin Ward a respins în corner un șut al lui Embolo, dar atacantul Borussiei Monchengladbach a reușit să marcheze la faza imediat următoare, în minutul 52, din centrarea lui Shaqiri. A fost al 6-lea gol marcat de Embolo pentru naționala Țării Cantoanelor și primul la un turneu final.
Nemaivând nimic de pierdut, galezii au schimbat registrul tactic și s-au aruncat în atac, astfel că spațiile din defensivă au fost mai mari. Elvețienii nu au profitat de șansele de contra-atac, iar Kieffer Moore a restabilit egalitatea în minutul 74, atacantul lui Cardiff reluând perfect, cu capul, o centrare a lui Morrell.
În minutul 84, Mario Gavranovic l-a înlocuit pe Seferovic și a marcat la faza imediat următoare, dar reluările au arătat că atacantul lui Dinamo Zagreb se afla în poziție de off-side și reușita a fost anulată. Până la final, Elveția a forțat mai mult, dar nu s-a mai întâmplat nimic ieșit din comun și s-a terminat 1-1.
Așadar, după prima etapă din faza grupelor, Italia conduce în Grupa A, cu 3 puncte. Egalul de azi este benefic pentru Turcia, care păstrează șanse reale de a se califica în optimi.
Campionatul European UEFA
Spectacol total la București! Elveția a trecut de Franța după loviturile de la 11 metri!
28/06/2021 LA 21:47
Campionatul European UEFA
Eroul danezilor din optimile Euro 2020, lăudat în toată presa internațională! Cum a fost poreclit
27/06/2021 LA 18:21