Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Țara Galilor și Elveția au terminat la egalitate al doilea meci de la EURO 2020, scor 1-1

Nicu Savin

Publicat 12/06/2021 la 17:55 GMT+3

Țara Galilor și Elveția au terminat la egalitate, scor 1-1, al doilea meci al Grupei A de la Campionatul European. Elvețienii au deschis scorul prin Embolo, în minutul 52, dar Kieffer Moore a egalat pentru galezi în minutul 74.

Kieffer Moore, Svizzera-Galles, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Victoria categorică a Italiei contra Turciei, din meciul de deschidere de la EURO, a făcut meciul dintre Elveția și Țara Galilor și mai interesant.
Galezii au început prudent și i-au lăsat pe elvețieni să aibă inițiativa, dar Kieffer Moore putea deschide scorul pentru britanici în minutul 15, însă lovitura sa de cap a fost respinsă în corner de Sommer. Avertizați de acea fază, elvețienii au fost mult mai atenți în defensivă, dar au continuat să pună presiune și în atac.
În minutul 25, Schar a reluat spectaculos o centrare a lui Shaqiri, dar Ward a fost la post. În ultimul minut al primei reprize, Seferovic a ratat o ocazie imensă, dar atacantul Benficăi a șutat lamentabil după ce fusese servit excelent de Embolo.

EURO 2020 | Elveția - Țara Galilor 1-1

Debutul reprizei secunde a adus și primul gol al partidei. Mai întâin Ward a respins în corner un șut al lui Embolo, dar atacantul Borussiei Monchengladbach a reușit să marcheze la faza imediat următoare, în minutul 52, din centrarea lui Shaqiri. A fost al 6-lea gol marcat de Embolo pentru naționala Țării Cantoanelor și primul la un turneu final.
Nemaivând nimic de pierdut, galezii au schimbat registrul tactic și s-au aruncat în atac, astfel că spațiile din defensivă au fost mai mari. Elvețienii nu au profitat de șansele de contra-atac, iar Kieffer Moore a restabilit egalitatea în minutul 74, atacantul lui Cardiff reluând perfect, cu capul, o centrare a lui Morrell.
În minutul 84, Mario Gavranovic l-a înlocuit pe Seferovic și a marcat la faza imediat următoare, dar reluările au arătat că atacantul lui Dinamo Zagreb se afla în poziție de off-side și reușita a fost anulată. Până la final, Elveția a forțat mai mult, dar nu s-a mai întâmplat nimic ieșit din comun și s-a terminat 1-1.
Așadar, după prima etapă din faza grupelor, Italia conduce în Grupa A, cu 3 puncte. Egalul de azi este benefic pentru Turcia, care păstrează șanse reale de a se califica în optimi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo