Finished
0
1
-
1
0
21:45
15.10.19
Stadionul National Arena
Euro Qualifying • Group F
 • 2nd Half
 • Romania
 • Norway
 • Sørloth
  90'
 • AntonBordeianu
  84'
 • HenriksenAntonsen Normann
  81'
 • Nistor
  80'
 • MitritaNistor
  78'
 • SelnæsJohnsen
  67'
 • PuscasAndone
  63'
 • Mitrita
  62'
 • 1/2 Time
 • Romania
 • Norway
 • JohansenSørloth
  45'
 • 1st Half
 • Romania
 • Norway
 • Benzar
  43'
Înaintea meciului

În direct
Romania - Norway
Euro Qualifying - 15 octombrie 2019

European Championship Qualification - Urmărești meciul de Fotbal ​​dintre Romania și Norway în direct pe Eurosport. Meciul începe la 21:45 pe 15 octombrie 2019. Acoperirea noastră live îți permite să vezi toate momentele cheie pe măsură ce se întâmplă.
Cine va ieși triumfător în duelul antrenorilor Mirel Radoi și Lars Lagerbäck? Află răspunsul când începe transmiunea live pe Eurosport.ro

Votează și spune-ne cine va câștiga între Romania și Norway. Vezi câteva știri dedicate acestora înainte de meci. Bucură-te de câteva articole dedicate celor două echipe de Fotbal.
Vizitează profilurile noastre detaliate pentru Romania și Norway. Obține ultimele informații despre Fotbal: programe, rezultate și clasamente.

    
30
Highlights 
 
 Șterge
 

FINAL DE MECI! România - Norvegia 1-1.

93 

De remarcat că norvegienii imediat după ce au marcat, au luat mingea și au dus-o rapid la mijlocul terenului. Vor cele trei puncte

91

GOL NORVEGIA! Sorloth face 1-1.

90 

Vor fi cel puțin șase minute de prelungire. Vestea bună e că a dat Spania gol și dacă învingem azi și luăm toate punctele cu suedezii, vom fi calificați matematic.

83

Iese Paul Anton și intră Mihai Bordeianu.

77

Intră Dan Nistor și iese Mitriță.

73 

Messi who?

69 

Mitriță continuă one-man-show-ul din această seară cu fază similară însă de această dată șutul este blocat.

62 

Mitriță, cel mai bun om de pe teren în continuare. A fost of fază creată și finalizată doar de el. Mitriță a recuperat excelent profitând de neatenția fundașilor norvegieni, a avansat rapid și a finalizat cu un șut imparabil la colțul lung.

61

GOOOOOL ROMÂNIAAAA! MITRIȚĂ DESCHIDE SCORUL!

61 

Deși am avut două faze mai periculoase, norvegienii au pus din nou stăpânire pe joc. Apărarea României arată deplorabil și mulți dintre jucători par să nu înțeleagă concepte elementare de marcaj. O să fie greu.

53 

Pușcaș bate foarte slab și ratează. Ca să adăugăm la veștile bune, Suedia conduce pe Spania.

51 

Penalty pentru România!

50 

Norvegienii au început tare a doua repriză. Combină fără probleme în apropierea careului nostru iar apărarea României pare mai dezorganizată la fiecare fază.

46 

A început repriza a doua iar Norvegia a făcut deja prima schimbare: a intrat Sorloth în locul lui Sorensen.

 

România - Norvegia 0-0 la pauză, după o primă repriză controlată de norvegieni.

45 

Cea mai mare ocazie a României! Tot Mitriță pătrunde în careu și șutează periculos, portarul norvegian respinge în corner. Fără îndoială, jucătorul din MLS a fost cel mai bun om al nostru până acum.

38 

La un moment dat o să surzească fundașii norvegieni:

30 

Odegaard cu o nouă pasă filtrantă pe partea dreaptă. Îi păcălește mult prea ușor pe Bancu și Mitriță iar jucătorul lui New York City nu face destul faza defensivă pentru a-l ajuta pe colegul de bandă. Norvegienii au observat și insistă pe flancul drept. O să avem probleme acolo.

26 

Copiii de la peluza nord au încercat să facă valul mexican. 7/10 pentru intenție.

 

Nu toată lumea apreciază atmosfera creată de copii, iată și un alt unghi:

17 

Trăim și noi, dar prin contraatacuri. Din două pase rapide mingea ajunge de la Tătărușanu la Mitriță care după o cursă excelentă pe partea stângă șutează pe lângă. Sunetul din tribune e asurzitor.

15 

Degringoladă totală în apărarea României. Încă două ocazii pentru norvegieni, care combină fără probleme în careul nostru.

13 

Prima ocazie importantă a Norvegiei: Odegaard șutează excelent de la marginea careului dar respinge Tătărușanu.

11 

După primele 10 minute niciuna dintre echipe nu a avut o ocazie importantă, dar echipa cu inițiativa este Norvegia iar creativitatea lui Odegaard o să ne pună probleme.

6 

Norvegienii au posesia și controlează meciul însă fără să fie periculoși. Zgomotul creat de copii e infernal pe alocuri. Entuziasmul lor e destul de contagios.

2 

Fluier de start! Norvegienii au posesia, dar nu fac nimic semnificativ cu ea. Să sperăm că o să mai repet fraza asta.

21:40 

Intră echipele pe teren în uralele celor mai entuziasmați suporteri pe care i-a avut naționala vreodată. Ar fi păcat, măcar din punctul acesta de vedere, să nu facem un rezultat bun azi.

21:38 

Stewarzii încercând să facă față suporterilor:

21:10 

Tricolorii au ieșit la încălzire în scandările neîncetate ale copiiilor: ”Roooomâniaaa”.

De cealaltă parte, norvegienii au primit exact de ce se temeau: o reacție dură a unor suporteri ca nu iartă nimic. În ciuda apelurilor crainicului, oaspeții au fost huiduiți copios la intrarea pe teren. Nu ne dezmintem.

21:06 

Norvegienii vin cu mare încredere la București, chiar dacă poate nu neapărat cu speranțe la calificare. Jurnalistul norvegian de la The Guardian, Lars Sivertsen, vorbea la podcastul ziarului că jucătorii norvegieni par mai dedicați ca niciodată. Cel mai probabil atitudinea lăudabilă a fost insuflată de antrenorul Lars Lagerback, de care fotbaliștii ascultă cu religiozitate.

Sivertsen nu era chiar entuziasmat de șansele de calificare ale Norvegiei dar sentimentul în presa norvegiană este că ar putea urma o generație foarte bună cu nume ca Odegaard, King, Haaland sau Berge.

20:58 

Revenind totuși, măcar puțin, la fotbal, nicio surpriză în echipele aliniate de cei doi antrenori. Contra revine la clasicul 4-2-3-1 în timp ce Norvegia va juca probabil într-un 4-4-1, Odegaard fiind mai degrabă nr. 10 decât vârf și va evolua în spatele lui King.

20:56 

Exact ce ziceam, iată facțiunea dură a celor prezenți în tribune:

20:56 

Tribunele încep să se umple ușor, ușor iar copiii sunt grupați pe culori pentru a putea fi recunoscuți de profesori. Așa e la o partidă de mare risc - totul se face profesionist!

20:48 

Echipele de start în România - Norvegia

România

Tătărușanu - Benzar, Nedelcearu, Rus, Bancu - Anton, Răzvan Marin - Deac, Mitriță, Stanciu - Pușcaș

Norvegia

Jerstein - Elabdellaoui, Hovland, Ajer, Aleesami - Johansen, Berge, Henriksen, Seinaes - King, Odegaard

19:40 

Câțiva zeci de copii și-au făcut deja apariția în tribune și scandează deloc timizi ”România!”. Muzica asurzitoare îi acoperă în mare parte, dar se anunță o atmosferă incendiară. Nu degeaba s-au speriat norvegienii de posibile incidente în tribune - copiii ăștia sunt puși pe fapte mari.

19:38 

După o victorie convingătoare... ok, după o victorie în Insulele Feroe, România va juca de la 21:45 pe Arena Națională împotriva Norvegiei, un meci decisiv pentru calificarea la Euro 2020. Atmosfera o să fie inedită având în vedere că sunt așteptați 30.000 de copii, un record pentru un meci oficial UEFA.

După meciul demn de uitat din Insulele Feroe, astăzi întâlnim o echipă a Norvegiei mult mai puternică. Cu fotbaliști ca Odegaard sau King, cu siguranță vor pune probleme serioase unei apărări din care lipsesc ambii fundași centrali - Vlad Chiricheș și Dragoș Grigore.

Așadar multe motive de optimism, la fel ca întotdeauna. Nu e totul pierdut însă iar o victorie în seara asta ne-ar aduce mai aproape de un turneu final la care Bucureștiul va lua parte.