După partida tur, meciul dintre Slavia Praga și Arsenal părea să fie cel mai echilibrat. Cehii făcuseră un meci excelent pe Emirates Stadium în tur iar Arsenal nu este neapărat în cea mai bună formă în Premier League, în ciuda unei victorii clare la ultima clasată, Sheffield United, în weekend.
Cu toate acestea, Arsenal a controlat clar partida încă de la început, Arteta fiind hotărât să marcheze rapid. Linia defensivă a englezilor a jucat extrem de avansată, însă nu a contat pentru că Slavia Praga nu a contact practic în ofensivă în prima parte.
Europa League
"Vin rechinii!". Mourinho, extrem de plastic, după ce a dus-o pe Roma în primăvara Europa League
04/11/2022 LA 09:41
Dominarea s-a concretizat mai întâi printr-un gol al lui Emile Smith Rowe anulat de VAR pentru un offside minuscul, însă la scurt timp Pepe a deschis scorul pentru ca doar trei minute mai târziu Alexandre Lacazette să transforme un penalty pentru a dubla avantajul oaspeților.
Meciul a continuat în același ritm și doar câteva minute mai târziu Bukayo Saka a șutat impecabil, extrem de bine plasat la colțul scurt de la marginea careului pentru a face 3-0 și a stabili astfel soarta calificării încă din prima repriză.
Astfel, Arsenal va juca cu Villareal în semifinalele competiției, în timp ce Manchester United, care a învins-o pe Granada cu 1-0, va da piept cu AS Roma în cealaltă semifinală.

Rezultatele serii

  • AS Roma - Ajax 1-1
  • Manchester United - Granada 2-0
  • Villareal - Dinamo Zagreb 2-1

Semifinalele Europa League

  • Arsenal - Villareal
  • Manchester United - AS Roma
Europa League
Jose Mourinho, antrenorul cu cele mai multe victorii în cupele europene. Recordul istoric depășit
28/10/2022 LA 08:38
Europa League
Dan Petrescu, acuze dure după eşecul cu Sivasspor: "Ne-au scos-o din poartă! Am avut 3 penalty-uri"
15/09/2022 LA 20:17