Multă lume a interpretat titularizarea lui Harry Kane în meciul cu Dinamo Zagreb drept un gest de disperare al lui Mourinho. Portughezul este conștient că o calificare în Champions League prin campionat este aproape imposibilă în acest moment așa că riscă o accidentare a lui Kane pentru a câștiga Europa League.
Știa ce știa portughezul. Europa League părea ultima salvare a lui Spurs, dar planurile sale nu au mers așa cum și-ar fi dorit.
După o primă repriză lipsită în mare parte de evenimente și în care cea mai mare ocazie a aparținut croațialor, dintr-odată, calficarea celor de la Tottenham părea să nu mai fie asigurată.
Europa League
Leicester continuă în Conference League, Brendan Rodgers a oferit declarația serii: "Nu știu nimic"
10/12/2021 LA 06:43
A doua parte a meciului a început cu croații la timonă iar în minutul 62 au primit și răsplata pentru jocul bun prestat. Dinamo a deschis scorul printr-o reușită superbă a lui Orsic, cel care a șutat impecabil la colțul lung și a redat speranțele fanilor croați.
Zagreb avusese până atunci 16 șuturi spre poartă, în timp ce Spurs doar patru. Una este să te retragi complet pe Emirates, alta e să faci asta la Zagreb, în Europa League. Dar Mourinho nu știe altă rețetă și asta l-a costat. Din nou.
În minutul 82, după o perioadă de dominare clară a gazdelor, defensiva celor de la Spurs a cedat - cum face mult prea des - iar Atiemwen i-a pasat perfect aceluiași Orsic care a reușit dubla și a devenit instant eroul orașului Zagreb într-un interval de doar 20 de minute.
Prelungirile au continuat în același film. Tottenham s-a lăsat dominată, Dinamo Zagreb nu a avut nimic împotrivă iar croații au marcat pentru a treia oară. Tot prin Orsic, bineînțeles. Lloris nu a avut nici de această dată ce face la șutul plasat al său.
În cele din urmă, la 3-0 pentru adversari, Tottenham s-a trezit și a urmat o ploaie de ocazii, dar portarul gazdelor, Livakovic, a ținut neapărat să nu îl lase pe Orsic să fie singurul erou al serii și a avut mai multe intervenții cu adevărat salvatoare.
Așadar Tottenham a ”reușit” performanța de a irosi un avantaj de două goluri din tur iar formația lui Mourinho tocmai a fost eliminată din Europa League de o echipă care are antrenorul la închisoare. Sezonul lui Spurs încapsulat într-un singur meci.
Europa League
Focar de COVID-19 şi la Leicester. "Vulpile", fără 7 jucători împotriva lui Napoli
09/12/2021 LA 08:41
Europa League
Avocatul lui Kamara, șocat de ce au făcut copiii cehi la meciul cu Rangers. "O rușine!"
01/10/2021 LA 08:29